BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk-İş'in hediye Mercedes'i adayı karıştırdı----

Türk-İş'in hediye Mercedes'i adayı karıştırdı

Türk-İş'in hediye Mercedes'i adayı karıştırdı
23 Kasım 2017 - 17:50 www.finansgundem.com

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş), KKTC’deki sendikaları şemsiyesi altında toplayan Hür İşçi Sendikaları’na (Hür-İş) Mercedes marka lüks otomobil hediye etmesi Ada’yı karıştırdı.

Hediye Mercedes, Bakanlar Kurulu’nun otomobile vergi muafiyeti vermesi üzerine günün konusu oldu. Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin, otomobilin sendikal amaçlar, sosyal ve toplumsal ihtiyaçlar çerçevesinde kullanılacağını belirterek, “Satın almadık, üyesi olduğumuz Türk-İş hediye etti. Diğer sendikalara da geçmiş hükümetlerin benzer yardımları oldu” diye açıklama yaptı.

DİĞER SENDİKALAR: UTANÇ VERİCİ

Hür-İş’in kurucu üyelerinden Kıbrıs Türk Öğretmenlik Sendikası Genel Sekreteri Şenel Ercil, hediye Mercedes’in ‘utanç verici’ olduğunu belirterek, “Biz sendikaları ayakta tutmaya çalışırken ve siyasileri lüks otomobil konusunda sürekli eleştirirken bu yapılan doğru değil” diye açıklama yaptı.

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ise, “Biz siyasilerin kara Mercedesleri’ne bağırıyoruz. Bu olan asla kabul edilemez, uygun değildir ve yakışmaz” dedi. Her iki sendika yöneticisi de Hür-İş’in savunmasını anlamsız olarak değerlendirdi.
Hediye otomobil sosyal medyada da geniş yankı buldu. KKTC’de sağ partilerden oluşan koalisyon hükümetinin, 07 Ocak’ta yapılacak genel seçimler öncesinde hediye otomobile vergi muafiyeti sağlayarak, sol sendikaları böldüğüne dikkat çekildi.(Ömer Bilge/Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)