BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTürk işadamları 14 trilyonluk pazarla tanışıyor----

Türk işadamları 14 trilyonluk pazarla tanışıyor

Türk işadamları 14 trilyonluk pazarla tanışıyor
18 Eylül 2013 - 10:00 www.finansgundem.com

Megakent, perakendede Asya Pasifik bölgesinin kapılarını açacak dev konferansa ev sahipliği yapacak. Heyecan büyük…

Asya Pasifik Perakende Konferansı için heyecanlı geri sayım... Perakendeciler, Asya Pasifik perakendecileri ile birebir toplantılar yapılacak ve 7 trilyon dolarlık (yaklaşık 14 trilyon) bu dev pazarın kapılarını aralayacak konferansı büyük bir heyecanla bekliyor. AMPD Başkanı Mehmet Nane, Asya Pasifik Perakende Konferansı ile Türkiye'ye perakende olimpiyatlarını getirdiklerini belirterek, konferansa katılacak dev perakendecilerin üreticiler için büyük fırsatlarla geleceğini söyledi.
Asya Pasifik Perakende Konferansı ve sergisi; 23-26 Eylül tarihlerinde 33 ülkeden, 5 trilyon euroyu temsil eden 2 binin üzerinde katılımcı ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Konferans, ilk kez Asya – Pasifik çanağı dışında bir ülkede, Türkiye'de, düzenlenecek. APRCE 2013'ün ana teması "Yeni Dünya, Yeni Perakende, Yeni Tüketici".
Mehmet Nane, konferansın önemini anlatırken, 50 milyar dolar büyüklüğündeki dev Japon perakendeci Aeon'un başkanının da konferans için İstanbul'a geleceği bilgisini verdi. Konferans nedeniyle bölgedeki karar verici perakendeciler Türkiye'ye gelecek ve TİM İhracatçı Birlikleri kanalıyla bu perakendecilerle birebir toplantılar yapma imkânı olacak. Konferans sonrası Asya Pasifik perakende pazarının kapılarının Türk perakendeci ve üreticilere açılacağına inandığını kaydeden Nane, "Aeon geçen yıla kadar hiç Türk ürünü almamıştı. Biz bir kahvaltıda kendisi ile birlikteydik. Hemen ardından 150 milyon dolarlık ilk parti siparişini verdi. Lotte ise Koreli dev bir perakendeci. 40 milyar dolar cirolu... Dev department store Isetan'ın yöneticileri de geliyor. Bu şirketler Türkiye'nin potansiyelini burada kendi gözleriyle görecekler. Görmek bilmektir ve bu açıdan bu toplantının çok önemli sonuçları olacağına inanıyorum" dedi.
Konuşmacılar arasındaki Aeon ve Isetan'ın yanı sıra, Lotte, Dashang, JFront, Wushang firmalarının toplam ciroları 200 milyar euro. Bu firmalar Asya'daki 5 trilyon euroluk ve 3.5 milyar nüfuslu pazara yön veriyor. (Özlem Ermiş Beyhan – Dünya)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)