BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk işadamına 54 yıl hapis!----

Türk işadamına 54 yıl hapis!

Türk işadamına 54 yıl hapis!
05 Haziran 2013 - 11:15 www.finansgundem.com

ABD’de vergi kaçıran Türk işadamına 54 yıl hapis cezası verildi

ABD’de Türk işadamı Adem Arıcı ve ortakları, işlettikleri altı süpermarket zincirinden 50 milyon dolar vergi kaçırmak suçundan 54 yıl hapis cezasına çarptırıldı. White Plains federal mahkemesinde dün görülen dava karara bağlandı.
New York merkezli www.turkavenue.com internet sitesinin haberine göre, davanın savcısı Zeytuna, The Amish Market zincirinin sahiplerinden olan Adem Arıcı'nın 70 ile 89 ay arasında cezaevinde kalacağını söyledi. Arıcı, görülen davada hakkında açılan 15 ayrı suçu kabul etti. 17 Eylül'de tutuklandığında 54 yıl federal hapis cezası ile karşı karşıya olan Arıcı, 7 yıla yakın hapis yatacak.
Adem Arıcı ile birlikte aynı davada altı kişi daha yargılanıyordu. Arıcı ve ortakları, 2004-2009 yılları arasında süpermarketlerden elde ettikleri nakit paralarla vergi vermemek için illegal çalışanların maaşını ödemek, vergi beyannamelerinde sahtecilik gibi eylemlerden yargılanıyordu.
Davada Amerikan hükümetini temsil eden Avukat Preet Bharara, ''Adem Arıcı ve suç ortakları meşru ve çok başarılı bir iş hayatına sahipti. Ancak bu gerçekte seri ve apaçık vergi hilesinden başka bir şey değildi” diye konuştu. Arıcı, kefalet olmaksızın Manhattan'daki Metropolitan Correctional Central'de tutuklu bulunuyor.
Aralık 2011 tarihinde Küba'ya yaptığı gezi sonrası gözaltına alınan Arıcı, yaklaşık 18 aydır tutuklu bulunuyordu. Arıcı'ya karşı açılan dava vergi kaçırma iddiasının yanı sıra “Düşman ile Ticaret” yasasını ihlal suçunu da kapsıyordu. Arıcı, Küba'ya iş amaçlı gitmediğini, yardım amaçlı gittiğini ısrarla savunarak, suçsuz olduğunu dile getirmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)