BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan asgari ücret toplantısı----

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan asgari ücret toplantısı

 TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'ndan asgari ücret toplantısı
06 Aralık 2022 - 12:50 www.finansgundem.com

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında yarın saat 10.00'da toplanarak asgari ücret görüşmelerinde izlenecek yol haritasını masaya yatıracak

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında yarın toplanıp asgari ücret görüşmelerinde izlenecek yol haritasını masaya yatıracak.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç yarın saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki ilk toplantıyla başlıyor.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, bu toplantıdan saatler önce Başkanlar Kurulu'nu topluyor.

Bloomberght'te yer alan habere göre, konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katılacağı toplantıda, sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırılacak.

Türk-İş, yarınki Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, konfederasyonun Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamları, gıda enflasyonundaki oranları ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükünü gündeme getirecek.

'Kırmızı çizgi' açıklaması

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini, bunun altında bir rakamın aşağısında bir rakamla masaya otumayacaklarını söylemişti.

Atalay, asgari ücret konusunda değerlendirmeler yapmış, sunucunun sorduğu, "4 kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için gerekli rakamı 7 bin 785 TL olarak açıkladınız. Bu rakamın altında bir rakam masada kabul edilebilir mi" sorusuna şöyle cevap vermişti;

"Bizim adımıza kabul edilmesi mümkün değil. Altını kabul etme şansımız sıfır. Sonra bize demezler mi, siz böyle bir rakam açıklıyorsunuz, sonra bunun altına imza atıyorsunuz diye. Bu işin içinde olmayız. Kırmızı çizgi o rakam. Onun üstüne çıkmak gerekiyor."

Başkanlar Kurulu'nda, söz konusu açıklamaya dönük eleştiri ve önerilerin ele alınması ve asgari ücret talebinin netleştirilmesi bekleniyor.

Toplantıya kimler katılacak?

Bu yıl Komisyonda işçi heyetinin başkanlığını Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yürütürken, heyette Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım yer alacak.

Asgari ücret Avrupa'da ne kadar, Türkiye kaçıncı sırada?

 

İYİ Parti'nin asgari ücret teklifi 9 bin 600 lira

 

DİSK: Asgari ücret talebimiz 13 bin 200 lira

 

Milyonlarca çalışan dikkat: İşte asgari ücrette ilk rakam...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)