BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk-İş Başkanı'ndan Nebati'ye tepki: Bas bas bağırıyorum duymuyor----

Türk-İş Başkanı'ndan Nebati'ye tepki: Bas bas bağırıyorum duymuyor

Türk-İş Başkanı'ndan Nebati'ye tepki: Bas bas bağırıyorum duymuyor
19 Kasım 2022 - 15:47 www.finansgundem.com

Asgari ücretle ilgili sert açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Maliye Bakanı Nebati'nin taleplerini duymadığını dile getirirken taşeron işçiler ve EYT ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası’nın (Güvenlik-İş) Ankara’da düzenlenen 4. Olağan Kongresi’nde asgari ücret ve gelir vergisiyle ilgili sert açıklamalar yaptı.

Mayıs sonu, haziran başında yüzde 27’lik vergi dilimine girildiğini kaydeden Atalay, “Bu sürdürülebilir, devam edecek adil bir sistem değil. Bas bas bağırıyorum, Sayın Nebati duymuyor” dedi.

‘Asgari ücretin artacağını duyunca zam yapıyorlar’

Atalay, asgari ücrete ilişkin de oldukça sert açıklamalar yaptı.

“6 ay kala, 5 ay kala asgari ücret konuşulur mu? Umut mu satacağız? Emek mi satacağız? Beş ay kala yetkili yetkisiz herkes konuşuyor. Konuşmanın ne faydası var?” diyen Atalay, şöyle devam etti:

“Konuşunca ne oluyor biliyor musunuz? Zalim işverenler, satıcılar, üreticiler var. Asgari ücret lafı çıktığı zaman zam yapmaya devam ediyorlar.

İktidar muhalefet fark etmez, asgari ücret konuşulduğu zaman yumurtaya, peynire, ete, süte zam devam ediyor. Ağzımı açmıyorum. Asgari ücreti, görüşmeler başladığı zaman çıkıp konuşurum. Şimdi niye konuşayım?”

'Taşeron kavramı kalkmalı'

Öte yandan Atalay, taşeron işçiler ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Taşeronların kadroya alınmasını istemeyen bürokratlar olduğunu belirten Atalay, taşeronluğu “ucube sistem” olarak tanımladı ve önemli bir kısmı 2019’da kadroya alınsa da sistemdeki bazı çalışanların kapsam dışında kaldığını kaydetti.

Kamuda taşeron işçilik kavramının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Atalay, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesinin de çözüme kavuşturularak ülkenin gündeminden çıkartılmasını istedi. (Sözcü)

Türk-İş ve TİSK'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vergi mektubu

Türk-İş Başkanı'ndan sert çıkış

Asgari ücret için komisyon aralık ayında toplanacak

İşte EYT'lilerin merak ettiği tüm cevaplar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)