BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk-İş Başkanı'ndan 'kırmızı çizgi' savunması----

Türk-İş Başkanı'ndan 'kırmızı çizgi' savunması

Türk-İş Başkanı'ndan 'kırmızı çizgi' savunması
03 Aralık 2022 - 15:15 www.finansgundem.com

Asgari ücret için "kırmızı çizgimiz" diyerek verdiği rakam tepki çeken Türk-İş Başkanı Atalay, "Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim." dedi


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın TRT haber yayınında, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıklanan 7 bin 785 lirayı asgari ücret görüşmesinde “kırmızı çizgileri” göstermesi vatandaşın tepkisini çekti. Tepkiler üzerine açıklama yapan Atalay, ““Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Atalay, "Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi” ifadelerini kullandı.

Televizyondaki programda açlık sınırındaki bir ücretin, asgari ücret olarak kabul edilip edilmeyeceği sorulduğunu belirten Atalay, "Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 14 Aralık'ta yapılacak.

Asgari ücret görüşmeleri: Tarihler belli oldu!

 

TİSK Başkanı’ndan asgari ücret ve EYT açıklaması

 

Bakan Bilgin: Asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)