BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk iş adamlarına Rusya'da gözaltı!----

Türk iş adamlarına Rusya'da gözaltı!

Türk iş adamlarına Rusya'da gözaltı!
26 Kasım 2015 - 19:19 www.finansgundem.com

Rusya'da fuar için bulunan 60 Türk iş adamı herhangi bir açıklama yapılmadan gözaltına alındı.

Rus polisi, bir fuar organizasyonu için Rusya’ya giden 60 kişilik gruptan Türk işadamlarının göz altına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan işadamlarına 4 biner ruble ceza kesildiği, ancak gözaltı işleminin devam ettiği öğrenildi.

Bu gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, son günlerde Rusya’daki temsilciliklerin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını üzülerek gördükleri bildirildi. Bakanlık, Rusya’daki tüm misyonların, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep edildiğini belirtti. Yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyeti olduğu hatırlatıldı. Kabul edilemez bulunan bu durumdan duyulan rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya’nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirildiği belirtildi.

İş adamlarından bir grup daha önce Krasnodar Yugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar.

Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği’ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi’de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

CNN TÜRK’ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya’daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiğini belirtirken, “Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık” dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında “Uçağı düşürdünüz alın size” dediğini söyledi. CNNTürk’e konuşan iş adamları, “Kapı kilitli, sadece WC sırasında polis geliyor. Yiyecek, içecek, su verilmemiş durumda 14 saattir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)