BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürk girişimi Abrakadabra Games’e ABD’de 50 milyon dolar patent değerlemesi----

Türk girişimi Abrakadabra Games’e ABD’de 50 milyon dolar patent değerlemesi

Türk girişimi Abrakadabra Games’e ABD’de 50 milyon dolar patent değerlemesi
20 Şubat 2023 - 10:05 www.finansgundem.com

Uluslararası basının yoğun ilgi gösterdiği Las Vegas CES 2023 Fuarı’na davet edilen Türk girişimi Abrakadabra Games, MENA bölgesi liderliğinde yatırım turuna başladı.

Global video oyun pazarının yeni Unicorn’u olma yolunda hızla ilerleyen Türk girişimi Abrakadabra Games, geçen ay davet edildiği Las Vegas CES 2023 Fuarı'nda patentli teknolojisiyle global bir şov yaptı. Uluslararası basınında yoğun ilgi gösterdiği Las Vegas CES fuarı sonrası ABD’de uluslararası yatırım fonlarının davetiyle kalan kurucu ve CEO Mehmet Tokgöz şöyle konuştu:

“Öncelikle sürekli temasta olduğumuz ve yaşanan deprem felaketine ABD’den yaşam desteği veren Türk-Amerikan sivil ve yatırım kuruluşlarına can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Platformumuz yayına geçince bizim de global arenada Türkiye’miz için vazifemizi layığıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. ABD’de görüşmelerimizi tamamladık ve yalnızca endüstriyel patentimiz 50 milyon USD olarak değerlendirildi. MENA bölgesi liderliğinde yatırım turumuz başladı ve kısa sürede tamamlanmak üzere, teknolojimizi global arenada en doğru ve hızlı şekilde hedefe ulaştıracak partnerler seçmeye özen gösteriyoruz.”

"ÇEKİRDEK AŞAMASINA GEÇMEYE HAZIRIZ"

Bu acı dolu günler geride kaldıktan ve memleket yaralarını biraz olsun sardıktan sonra global anlaşmalarını duyurmaya başlamayı tercih ettiklerini belirten Mehmet Tokgöz, “Hali hazırda Türkiye’de imzalanma aşamasına gelmiş dev anlaşmalarımız için de bu global firmalar çok ama çok önemli olacağını ön görüyorum” dedi.

Teknolojinin ve patentin değerlemesinin ABD’de programlanan oynanabilir full VR teknoloji konseptlerle 50 milyon ABD Doları olarak belirlendiğini söyleyen Tokgöz, çekirdek aşamasına geçmeye hazır olduklarını, global teknoloji partnerlerle tedarik zinciri hazır olur olmaz bu aşamanın hayata geçeceğini ifade etti.

Abrakadabra Oyun Teknolojileri şirketin merkezini patentin de alındığı ABD olarak belirlendiği ve sonraki şubenin oyun pazarının ciro şampiyonu Çin Halk Cumhuriyeti olacağını belirtildi.

Uluslararası fuarın konukları arasında yer alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, etkinlikte yabancı basının da ilgi odağı olan Abrakadabra Oyun Teknolojileri standındaCEO Mehmet Tokgöz'le konuştu, girişim hakkında bilgi aldı.

Instagram ve Facebook'ta ücretli abonelik dönemi

Twitter'da kimlik doğrulama artık ücretli

Yapay zeka botu Bing, uzun süre çalışınca duygusallaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)