BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaTürk genci umutlu mu?----

Türk genci umutlu mu?

Türk genci umutlu mu?
16 Mayıs 2017 - 13:55 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en kapsamlı araştırması, “Gençlerin İyi Olma Hali Raporu” 81 ilden gelen gençler ordusunun önünde açıklandı.

Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en geniş kapsamlı araştırma olan Türkiye’deki Gençlerin İyi Olma Hali Raporu’nun sonuçları, gençlik haftasında 81 ilden gelen yüzlerce gencin önünde açıklandı. Araştırma, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Habitat Derneği tarafından yürütüldü. Gençlerin iyi olma halinden yola çıkan raporda, iş hayatından sağlığa, yaşanılan şehirden güvenliğe kadar 62 başlıkta veriler toplandı. Geliştirilecek yeni gençlik politikalarına ve gençlere yönelik projelere yol göstermesi amacıyla hazırlanan araştırmayı, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Bilgi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emre Erdoğan açıkladı.

GENÇLER GELECEĞE NAISIL BAKIYOR?

Türkiye’deki gençlerin iyi olma halini mercek altına alan araştırma hakkında bilgiler veren Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır; “20 yıldır Türkiye’deki gençlerle dünyanın farklı ülkelerindeki gençler arasında iletişim kurmayı esas alan Habitat Derneği, bugün gelinen noktada gençlerin kapasitelerini geliştirme hedefinde birçok proje yürütmektedir. Hayata geçirilen çalışmaların yaratmış olduğu etkiyi ölçmek ve geleceğe ışık tutmak için yapılan Habitat Gençlik Araştırması: Türkiye’de Gençlerin İyi Olma Hali Raporu ile gençlerin siyasi yaşam ve gönüllü çalışmalara katılımı konusunda istenilen seviyede olmadığı, bu konuda yapılması gereken birçok düzenleme ve faaliyete ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkardı.

Bu araştırmamızla Türkiye gençliğinin bir fotoğrafını çekmeyi hedefledik. Yüz yüze anketler aracılığıyla 16 ilde 1209 gencin katılımını sağlayarak Türkiye’de Gençliğin İyi Olma Hali Raporu araştırmasını gerçekleştirdik. Gençlik araştırmamızı maddi durum, eğitim, sağlık, ilişkiler, katılım, risk ve güvenlik başlıkları altında şekillendirdik” açıklamasında bulundu.

GENÇLER SİYASETE KATILIMI YALNIZCA OY KULLANMAKTAN İBARET GÖRÜYOR

Sezai Hazır, rapora ilişkin çarpıcı açıklamalarına şöyle devam etti, “Araştırmamız gençlerin siyasete katılımı, yalnızca oy kullanmaktan ibaret gördüklerini ortaya çıkardı. Genel ve yerel seçimlerde oy kullanan gençlerin oranı %78,2 iken gençlerin aktif siyasette yer alma oranının sadece %3,9 olduğu görüldü.

GENÇLERİN GÖNÜLLÜ SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİNE KATILIMI ÇOK DÜŞÜK

“Rapor aynı zamanda gençlerin gönüllülük oranlarının da düşük seviyede olduğuna dair veriler ortaya koymaktadır. Rapora göre gençlerin gönüllü faaliyetlere katılım oranı %5 seviyesindedir”

GENÇLER İNTERNETİ KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN KULLANMIYOR

“Raporda internetle sürekli iç içe olan gençlerin, interneti kişisel gelişim veya eğitimleri için kullanmadıkları görüldü”

GENÇLERİN GELİRLERİ 600 LİRADAN AZ

“Araştırma sonuçlarımızda gençlerin %30’unun aylık gelirlerinin 600 TL’den az olduğu ortaya çıktı”

GENÇ KADINLAR DAHA MUTLU

“Tüm bunlara rağmen gençlerin yaşamdan memnuniyet dereceleri yüksek ve gençler geleceğe umutla bakıyorlar. Genç erkeklerin %69’u yaşamlarından memnunken genç kadınların memnuniyet oranı %72 ve gelecekten umutlu olduğunu belirten genç kadınların oranı %68 iken genç erkeklerin oranı %65 olduğu görülmüştür.

Gerçekleştirdiğimiz bu araştırma ile ilgili verileri karşılaştırmak ve gençliğin durumunu düzenli olarak takip etmek için Habitat Gençlik Araştırmamızı iki yılda bir tekrarlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Raporun Tamamı İçin;

http://habitatdernegi.org/turkiyede-genclerin-iyi-olma-hali/

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dursun16 Mayıs 2017 23:26

    Gelirleri 600 tl den az ve geleceğe umutla bakıyorlar öyle mi fazlasıyla traji komik olmuş bu sonuç :)