BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk firması kazandığı ihaleyi nasıl kaybetti----

Türk firması kazandığı ihaleyi nasıl kaybetti

Türk firması kazandığı ihaleyi nasıl kaybetti
06 Ağustos 2015 - 15:09 www.finansgundem.com

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem ihalesini Gülermak’la birlikte kazanan Durmazlar işi neden alamadı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı raylı sistem ihalesini kazanan Gülermak firmasının ortağı olan Durmazlar şirketinin son anda devre dışı bırakılması ve yerine Hyundai Rotem’in alınması kafaları karıştırdı. “Yerli şirketlerin değil, yabancı firmaların Türkiye’de daha fazla iş almasının sorgulanmasını gerektiğine” işaret eden Güntay Şimşek konuyu Habertürk’teki köşesine taşıdı. İşte o yazı:

“Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aradı, en son yaptıkları raylı sistem ihalesinin detaylarını konuştuk. Ben bu ihale sonrası tramvayların yerli bir şirket tarafından temin edilmesi gerekirken, G.Koreli Hyundai Rotem’in birileri tarafından devreye sokulması sebebiyle belediyeyi de eleştirmiştim. Detaylar şöyle:
İzmir Belediyesi’nin yaptığı en son tramvay ihalesini yerli bir firma olan Gülermak kazanıyor. Ancak müteahhit firma Gülermak ile birlikte Bursa’dan Durmazlar da tramvayları sağlamak üzere beraber ihaleye giriyorlar. Tramvay bedelleri de yerli bir şirket olan Durmazlar’ın setlerine göre hazırlanıyor. Gülermak ihaleyi kazanınca, Durmazlar da otomatikman kazanmış olduğu için seviniyorlar. Fakat bu sevinç kursaklarında kalıyor.
Etkili ve yetkili birileri devreye girip, Gülermak’a baskı yaparak yerli ve milli Durmazlar yerine yabancı şirket Hyundai Rotem’in ithal ve daha pahalı tramvaylarının İzmir’de değerlendirilmesini istiyor. Öyle de oluyor. Yerli şirket ihale kazandığı halde saf dışı, kaybettiği halde yabancı firma oyuna dahil ediliyor.
Başkan Kocaoğlu, ilk defa “Bir ihaleden hızlı netice alalım” diye inşaat ile raylı sistemlerin (çeker araçların) ihalesini birlikte yaptıklarını ifade ederek, ihale öncesi de yerli şirketlerimize şartnamede gerekli kolaylıklar sağladıklarını söyledi. Gülermak’ın da raylı sistem araçlarını Durmazlar firmasından temin edeceğini ihalesi öncesi açıklayarak beraber yarışı girdiklerine dikkat çekenKocaoğlu, ama sonra Gülermak’ın, Durmazlar yerine yabancı bir firmayı tercih ettiğini belirtiyor.
Biraz araştırınca, Gülermak’a G.Koreli Hyundai Rotem ile çalışması için önemli yerlerden baskı yapıldığını öğrendim. TCDD ile Rotem ortak...”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)