BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank ve Finansbank'tan kadın girişimcilere destek----

Türk Eximbank ve Finansbank'tan kadın girişimcilere destek

Türk Eximbank ve Finansbank'tan kadın girişimcilere destek
08 Mart 2019 - 16:24 www.finansgundem.com

Türk Eximbank, ihracatçı kadın girişimcilere özel bir finansman imkanı geliştirdi

Türk Eximbank, ihracat sektöründe rollerinin artması için ihracatçı kadın girişimcilere özel bir finansman imkanı geliştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde takdim edilen bu yeni kredi desteği ile Banka, desteklediği ihracatçılar arasında kadın girişimcilerin yüzdesini artırmayı hedefliyor..

Türk Eximbank tarafından QNB Finansbank’a sağlanacak kaynak kapsamında kullandırılacak bu krediye ilişkin imza töreninde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Türkiye’de ihracatın artmasının temel yolunun ihraç ürünlerinin çeşitliliğinin, katma değerinin ve orta-yüksek teknolojili ürün ihracının artırılmasından geçtiğini belirtirken sözlerini “Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürürken inovasyondan girişimciliğe, pazarlamadan finansmana kadın bakış açısının eksik olduğunu gördük. Bu sebeple Bakanlığımız bünyesinde Kadın Girişimcilik Daire Başkanlığını kurduk. Amacımız kadın girişimcilere ihracat desteklerimizi daha iyi anlatabilmek ve daha fazla yararlanmalarını sağlamak. Bugün Türk Eximbank ile QNB Finansbank arasında imzalanan protokol de bu amaca ulaşmamız açısından önem taşıyor.” şeklinde sürdürdü.

Bakan Pekcan, Türk Eximbank tarafından QNB Finansbank’a sadece kadın girişimcilerimize kullandırılmak üzere 100 milyon TL ve 200 milyon ABD dolarından oluşan bir kredi limiti açıldığını belirtti. Söz konusu limit kapsamında %50’den fazla ortaklık payı kadın girişimcilere ait olan ihracatçı firmalarımız, Banka’nın “Sevk Öncesi İhracat Kredisi” Programı dahilinde 1 yıl vadeli kredi kullanabileceklerdir. Kredi TL bazında KOBİ niteliğinde olan ihracatçı kadın girişimcilerimize, yabancı para bazında ise hem KOBİ hem de KOBİ dışı ihracatçı kadın girişimcilerimize kullandırılacaktır. Yabancı para bazındaki krediler için faiz oranı Türk Eximbank’ın kısa vadeli yabancı para kredilerinin faiz oranının 25 baz puan altında belirlenmiştir.

Ticaret Bakanı Pekcan 2019 yılında Türk Eximbank’ın ihracatçı kadın girişimcilerimize, KOBİ’lere yaptığı gibi tüm kredi programlarında öncelik vereceğini böylece daha fazla ihracatçı kadın girişimcimize finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)