BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank'tan ihracata tam destek----

Türk Eximbank'tan ihracata tam destek

Türk Eximbank'tan ihracata tam destek
21 Ağustos 2019 - 15:36 www.finansgundem.com

Türk Eximbank Genel Müdür Vekili Gültekin: İhracat yapan ve ihracat yapma potansiyeli olan her firmamıza ulaşmak, desteklerimizden yararlandırmak istiyoruz

Türk Eximbank Genel Müdür Vekili Enis Gültekin, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk Eximbank hakkında katılımcılara bilgi vererek, ihracat destek kuruluşu olduklarını söyledi.

Gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin kalkınmalarını sağlamak için ihracatın en önemli öncelik olduğunu ifade eden Gültekin, ihracatı desteklemenin çeşitli yollarla yapıldığını kaydetti.

Gültekin, ihracatın diğer ülkelerde de kendileriyle aynı yapılardaki bankalarla desteklendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"35 ürünümüz var. Kredi, sigorta ve yurt dışı proje kredileri ile müteahhitlik hizmetlerine yönelik çok sayıda programımız var. Bu açıdan baktığımızda dünyadaki diğer Eximbankların yapmış olduğu tüm işlemleri kendi bünyesinde gerçekleştiren bir destek kuruluşu niteliğindeyiz. Desteklerimizi ülke geneline yayılarak vermeye çalışıyoruz. İhracat nerede yoğunlaşıyorsa orada bulunmaya gayret gösteriyoruz. İhracat yapan ve ihracat yapma potansiyeli olan her firmamıza ulaşmak, desteklerimizden yararlandırmak istiyoruz."

Yeni şube ve irtibat büroları açma hedefi

Yıl sonuna kadar 20'şer şube ve irtibat bürosu açma hedefleri bulunduğunu anlatan Gültekin, firma sayısı ve ihracat potansiyeli yüksek illerde yoğunlaşmaya çalıştıklarını bildirdi.

Gültekin, işlevsel olarak dünyada kendilerine benzeyen pek Eximbank olmadığını aktararak, "Dünyada kimileri sadece sigorta tarafını destekliyor, kimileri sadece kredi tarafını destekliyor. Bu açıdan baktığımızda biz bunları birleştirdiğimiz zaman dünyada önde gelen ihracat destek kuruluşları arasına giriyoruz. Hem kredi hem de sigortayı değerlendirdiğimiz zaman dünyada ilk 3'te yer aldığımızı söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da Türkiye ve Kocaeli ekonomisi hakkında bilgi vererek, oda olarak yapacakları çalışmaları anlattı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜSEYİN YILDIRIM22 Ağustos 2019 13:28

    Sn:Gültekin,öncelikle kurum içinden liyakat la gelen bir kişi olarak sizin çok daha başarılı çalışmalar yapacağınız konusunda olumlu bir görüşe sahibim.Burada önemli bir husus da ihracatçı kobilerden teminat yetersizliği nedeniyle bankanızdan DOĞRUDAN kredi kullanamayanların sorununun çözülmesi.Bu firmalar ya çalıştıkları bankaların yüksek maliyetli kredilerini kullanmak zorunda kalıyorlar ya da bir şekilde teminat bulup buluşturup yine bankalardan eximbank kredilerinden ne kadar çıkarılırsa reytinglemede o yönde kredi kullanıyorlar.İşte bu tür firmalara eximbank olarak KGF teminatı ağırlıklı kredi çalışmasını hatta doğrudan yapabilmelisiniz.Banka teminat mektubu vererek bankanızdan doğrudan kredi kullanılmasını önermek ve istemek gelişmekte olan ihracatçı kobilerde pek geçerli olmamaktadır.İhracatçı firmaların ana bankasının ya da ilk üç banka içinde eximbank ın olmasının önemi üzerinde duruyorsunuz ancak uygulamada durum böyle değil.