BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank TL kredi faiz oranlarında indirime gitti----

Türk Eximbank TL kredi faiz oranlarında indirime gitti

Türk Eximbank TL kredi faiz oranlarında indirime gitti
13 Eylül 2019 - 13:04 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın dün politika faizinde 325 baz puan indirime gitmesinin ardından Türk Eximbank bugün TL kredi faiz oranlarında 2 puana ulaşan indirime gittiğini açıkladı.

Eximbank'tan yapılan yazılı açıklamada, ihracatçı KOBİ'lere verilen kredilerin faizinin yaklaşık 1 puan, ekonomi değer kredisi faizlerinin 2 puan düşürüldüğü belirtildi.

Banka açıklamasına göre ihracatçı KOBİ'lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faizi yaklaşık 1 puan indirimle %10.65'e düşürüldü.

Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılan TL kredilerin faiz oranları 36 ay için TÜFE artı %2 ve 48 ay için TÜFE artı %2.50 seviyesine düşürüldü.

Öte yandan Eximbank bülteninde önümüzdeki dönemde orta-uzun vadeli kredi kullandırımlarının hızlanması beklendiğine de dikkat çekildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM13 Eylül 2019 14:05

    Eximbank öncelikle kobilerde teminatlanma sorununu çözmelidir. Doğrudan kullandırım yapılması için Ya teminat mektubu ya da kgf kefaleti esas ve ön koşuldur.Bunun dışında bankalar aracılığıyla kullandırımlarda da banka komisyonları ve banka reyting çalışmalarında yine teminatlandırma problemleri önemlidir.Bunun için başta ihracatçının ana bankası olması gereken ve bir türlü bu nedenlerle olamayan ve bankaların dolaylı insafına bırakılan firmalarda öncelikle temanatlandırma sorunları çözülmelidir.Ama en önemlisi KGF denilen kurumun bugüne kadarki işleyişinin tümüyle gözden geçirilmesi ve siyasi araç olarak seçim öncelerinde kullanılmamasıdır. Eximbank da bu KGF konusunu çözmelidir.İHRACATÇI Kobiler gerçekten de doğrudan kullandırımlarda dahil olmak üzere Eximbank ın ana bankası mı bu çok önemli.