BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank ile AKKB arasında 150 milyon euroluk imza----

Türk Eximbank ile AKKB arasında 150 milyon euroluk imza

Türk Eximbank ile AKKB arasında 150 milyon euroluk imza
16 Aralık 2022 - 16:03 www.finansgundem.com

Türk Eximbank ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası arasında 150 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzalandı. Türk Eximbank Genel Müdürü Güney, sağlanılan toplam fon tutarının ise 400 milyon euroya ulaştığını belirtti.

Türk Eximbank, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi altında Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile 150 milyon euro tutarında azami 7 yıl vadeli bir kaynak için kredi anlaşması imzaladı. Söz konusu kredi ile, ihracat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerimizin işletme sermayesi ve yatırım ihtiyaçlarını finanse etmek üzere; ihracat taahhüdü karşılığında, düşük faizli ve orta vadeli destek sağlanması ve bu sayede bu firmaların istihdam ettiği iş gücünün korunması amaçlanıyor.

KREDİNİN EN AZ 53 MİLYON EUROSU KADINLAR GİRİŞİMCİLER İÇİN

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney yaptığı açıklamada “Söz konusu kaynak, 250 kişiden az personeli olan mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ihracata ve döviz kazandırıcı hizmetlere yönelik olarak yurt içinde gerçekleştirecekleri sabit sermaye yatırımları ile işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla cazip koşullarda kullandırılacaktır. Temin edilen bu kredinin en az 53 milyon eurosunun kadın ihracatçılar ve kadının işgücüne katılımını destekleyen özel sektör KOBİ’lerine kullandırılması hedeflenmektedir. Daha önce AKKB ile başarıyla tamamladığımız iki finansman işlemi ile birlikte AKKB’den sağladığımız toplam fon tutarı 400 milyon euro tutarına ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

Rusya Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

Bundesbank: Bu kış ekonomide ağır bir daralma beklemiyoruz

 

ABD başsavcısı: Halkbank ABD’de yargılanabilir!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)