BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürk emlakçılar ABD projelerini Türklere pazarlıyor----

Türk emlakçılar ABD projelerini Türklere pazarlıyor

Türk emlakçılar ABD projelerini Türklere pazarlıyor
28 Temmuz 2017 - 07:37 www.finansgundem.com

Amerika'da Miami, Fort Lauderdale bölgelerinde gayrimenkul projeleri geliştiren Heafey Group, bu projelerini Güney Amerikalılar yerine Türk emlakçılar üzerinden Türklere satıyor

Amerika'da Miami, Fort Lauderdale bölgelerinde gayrimenkul projeleri geliştiren Kanada merkezli Heafey Group, bu projelerini özellikle Türklere pazarlamayı tercih ediyor.

2015 yılının son aylarından başlayarak Türkiye'de 5 projeyi satışa çıkardıklarını anlatan Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur, Türkiye yatırımcısına pazarlamayı düşündükleri projeleri direk Türk yatırımcısına anlatmak yerine, Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren emlakçılara anlatarak satış yöntemine gittiklerini söyledi.

Türkiye'deki emlakçılara Heafey Group'un bu yıl başlayacak Ocean Conrad Resort ve The Bentley projelerini tanıttıklarını belirten Onur, ayrıca grubun dışındaki diğer projeleri Türkiye'deki emlakçılar üzerinden satışını yaptıklarını kaydetti.

7 yıldan bu yana Heafey Group Başkan Yardımcılık görevini sürdüren Carmine Zayoun, 35 yıllık Heafey Group Amerika'ya ve Türkiye'ye açılmasına öncelik eden isimlerden. İkisi Kanada ikisi Miami'de olmak üzere halihazırda 4 Hilton otelini işleten Heafey Group, Saout Beach Bently, Try Brend projelerini satışa çıkardıklarını aktaran Zayoun, bu projelerin bitmesiyle Maimi'deki oda sayılarının 900'e çıkacağını ifade etti.

Türkler condo sistemini tercih ediyorlar

İki projenin rezidans ve condo sistemini içinde barındıran condominium sistemiyle işletileceğini belirten Zayoun, Miami'de en büyük alıcıların Güney Amerikalı alıcılar olduğunu bu nedenle birçok satıcının politikasını bu pazara yönelik kurarken, kendisinin Türklere satış yapmayı tercih ettiğini aktardı. Carmine Zayoun, Fort Lauderdale plajının karşısında Atlantic okyanusu manzaralı 290 üniteli Ocean Conrad Resort projesinde hali hazırda yapılan satışların yüzde 30'un Türkler'e yapıldığını kaydetti. 24 katlı projenin bir bölümü condo, bir bölümü ise rezidanslara ayrılmış durumda.

Bu yıl içinde inşaatlarına başlayacakları The Bentley'in ise yüzde 50'sini Türklere sattıklarını aktaran Zayoun, Türklerin ilk etapta ağırlıkla fiyatı 400-500 bin dolar olan stüdyo dairelere ilgi gösterdiğini ve yüzde 99.9'nun ise yatırım için aldığını söyledi.

Avrupa'da konut almaya alışık olan Türkler için Miami'nin öne çıkmasında projede Conrad markasının olması ve kiracı derdiyle uğraşmamalarının etkili olduğunu ifade eden Zayoun, alanların yüzde 70'nin cando sistemini, yüzde 30'nun ise rezidans sistemini tercih ettiğini anlattı.

Zayoun, Cando otel sisteminde daire alanların 90 gün kalma sınırı olduğunu ve satış fiyatı üzerinde yüzde 8 kira garantisi verildiğini, bunu tercih etmeyenlerin ise rezidansı tercih ettiğini söyledi. Zayoun, The Bentley projelerinden 390 metrekarelik 4.8 milyon dolarlık penthous alanlara ise bentley hediye edeceklerini açıkladı.

Şehir ve yatırımcı için en doğru model

Condominium otel modelinin Fort Lauderdale şehrinde belediyelerin çok desteklediği bir model olduğunu aktaran Zayoun, yazlıkçıların şehir ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için rezidans ve otellerin birleştirilmesine destek verdiğini ifade etti.

Zayoun şöyle konuştu: "Böylece hem yüklenici rezidanasları satarak parayı daha çabuk çıkarma şansına sahip olurken, hem de cando otellerini satıp, sattıktan sonra da bunun gelirine ortak olma imkanı sağlamasından dolayı yüklenici için avantajlı bir model. Aynı zamanda şehirde boş yazlıkların oluşmasını engelleyerek şehrin canlı kalmasını sağlıyor."

Florida bölgesinde vergilerin olmamasının bölgeyi cazibe noktası haline getirdiğini aktaran Carmine Zayoun, 2012 yılında planlanmış ve yapımına başlanan Brightline hızlı tren hattıyla Miami Orlando arasının 2,5 saatte ineceğini aktardı.

Türkler tapuya çok önem veriyorlar

Türklerin özellikle tapuya çok fazla önem verdiğini anlatan Carmine Zayoun, “Örneğin bir daire alan Türkler tapuyu gönderdiğinizde 2 daire daha alabiliriz diyorlar. Hakikaten tapuyu gördüklerinde bunu yapıyorlar. Genellikle para Amerika’ya girdiğinde bu transfer banka sistemiyle yapılıyor. Para bankaya yattıktan sora 3-4 gün içinde de tapu verilebiliyor” dedi.

Otellerinde Türk markalarına yer verecek

Otelde kullandıkları ürünleri daha önce Çin’den ithal ettiklerini söyleyen Zayoun, bundan sonra aralarında Hilton markasının da bulunduğu otelelerinde, havludan, bornoza ve mermere kadar Türk ürünleri kullanacaklarını söyledi. Zayoun, bu konuda Türk şirketleriyle görüşme yaptıklarını da belirtti. (Dünya / Leyla İlhan)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)