BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Türk ekonomisini kasılarak anlatıyorum'----

'Türk ekonomisini kasılarak anlatıyorum'

'Türk ekonomisini kasılarak anlatıyorum'
03 Nisan 2013 - 09:53 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ekonomide "gaz, fren" tartışmalarına da değindi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Amerikan ekonomisinin kalbi olması dolayısıyla Houston'a önem verdiklerini belirterek, burada yaptığı görüşmelerde konu gelince Türkiye ekonomisinden ''kasıla kasıla'' bahsettiğini söyledi.
Bakan Çağlayan, ekonomide ''gaz, fren'' tartışmalarına da değinerek, ''Gaza basılması taraftarıyım, ayağınız frende bir yere gidemeyiz'' dedi.
Çağlayan, ABD'nin Houston kentindeki temasları çerçevesinde, Türk Hava Yolları Seferlerinin başlaması dolayısıyla Houston Havalimanı yönetimi tarafından verilen yemekli davete katıldı. Çağalayan daha sonra, Borusan'ın Houston'da kuracağı tesisin temel atma törenine ve Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası (TTACC) ile Turkuaz Konseyi ofis açılışına katıldı.
Katıldığı programlarda Amerikalı şirket yöneticilerine ve işadamlarına hitap eden Çağlayan, Amerikan iş dünyasına, Türkiye'ye bakarken sadece bir ülke haritasına bakmamaları tavsiyesinde bulundu.
Teksas eyaleti genelinde 30 bin civarındaki Türk vatandaşı ile gönül bağlarının bulunduğunu söyleyen Çağlayan, katıldığı programlarda Houston şehrine verdikleri özel önemin altını çizdi. Amerikan ekonomisinde önemli bir yeri bulunan şehrin Fortune 500'de 52 firması bulunduğunu ifade eden Çağlayan, ''Amerikan ekonomisinin kalbi olması dolayısıyla Houston'a bu kadar önem veriyoruz ve ziyaretlerimizi sıklaştırıyoruz. Houston'a Türk Hava Yolları seferlerinin başlaması ABD'nin diğer eyaletlerindeki ticari bağlantıları da olumlu etkileyecek. Biz Houstan'ı bilhassa Amerika Birleşik Devletleri'nin bir çok eyaletine ulaşmada lojistik üs olarak kullanacağız'' diye konuştu.
Dünyanın en büyük ithalatçısı ABD ile Türkiye arasındaki 19,7 milyar dolarlık ticaret hacminin çok küçük kaldığını vurgulayan Çağlayan, Türkiye'den ABD'ye 2012'de 5,6 milyar dolar ihracat yapabildiklerini, ABD ile ihracat dengesinin bire üç Türkiye aleyhine olduğunu, bu rakamların dengelenmesi gerektiğini dile getirdi.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE KASILA KASILA ANLATIYORUM
Türkiye'nin dünyada ihracatını en fazla artıran ikinci ülke olduğunu Amerikalı iş adamlarına anlatan Çağlayan, ''Türkiye ekonomisine konu gelince kusura bakmayın, kasıla kasıla anlatıyorum'' değerlendirmesini yaptı.
Dünya genelinde Türkiye'nin ihracat yapmadığı sadece iki ülke kaldığını anlatan Çağlayan, bu konuda, ''Asya Pasifik'te toplu iğne başı kadar küçük iki ülke kaldı ihracatımızın olmadığı, oraya da bu sene gideceğiz'' sözleriyle Türkiye'nin ihracat konusundaki iddialı duruşunu ortaya koydu.
AYAĞINIZ FRENDE BİR YERE GİDEMEZSENİZ
Farklı platformlarda dünyanın sayılı enerji şirketlerinin bulunduğu Houston'lı işadamlarına hitap eden Çağlayan, 10 yılda Türkiye'nin enerji kapasitesini 2'ye katlayacağını, sadece bu alanda 130 milyar dolarlık yatırım planları olduğunu aktardı.
Ulaşım alanında da Türkiye'nin 2050'ye kadar alt yapısını 4 katına çıkaracağını belirten Çağlayan, Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük kara ulaşım filosuna sahip olduğu, hızlı tren ağında da 10 bin kilometrenin hedeflendiği bilgisini paylaştı.
Türkiye'nin her alanda büyük yatırımlara imza attığına dikkati çeken Çağlayan, ''gaz, fren'' tartışmalarına atıfta bulunarak, ''Gaza basılması taraftarıyım, ayağınız frende bir yere gidemeyiz'' şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)