BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk ekonomisi için çarpıcı rapor----

Türk ekonomisi için çarpıcı rapor

Türk ekonomisi için çarpıcı rapor
01 Ağustos 2020 - 10:15 www.finansgundem.com

BETAM tarafından hazırlanan raporda yer alan veriler neler?

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ve kamu bankalarının düşük faizli kredileri, esnaf destek paketleri gibi ekonomiyi canlandırma çabalarına rağmen büyümede ibrenin eksiyi gösterdiği öne sürüldü.

Sözcü’nün haberine göre Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) kesinleşen nisan ve mayıs ile kısmen açıklanan haziran ayı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) öncü göstergeleriyle yaptığı hesaplamalarda, 2020 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla ekonomide yüzde 7.5 oranında daralma bekleniyor.

Dr. Ozan Bakış ve Araştırma Görevlisi Gökhan Dilek tarafından hazırlanan raporda, “Büyümeye ne tüketim ne yatırım ne de dış ticaret yoluyla olumlu bir katkı söz konusu” deniliyor.

Rapora göre, en sert daralmalar dayanıklı ve dayanıksız tüketim malları (sırasıyla yüzde 38.4 ve yüzde 26.6) ile ithal tüketim mallarında (yüzde 29.8) gerçekleşti. Konut kredileri aynı dönemde yüzde 0.5 ile ılımlı bir artış kaydederken, tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarında ise yüzde 2.7 ile yüksek bir artış görüldü.

2020 ikinci çeyreğinde üretim hacmi ve ara malı sanayi üretim endeksinin sırasıyla yüzde 49.6 ve 26.3 gerileyeceği, yatırım malı kapasite kullanım oranının ve yatırım malı ithalatının yüzde 19.4 daralacağı hesaplanıyor. İkinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla ihracatta yüzde 32.7, ithalatta yüzde 12.8 daralma tahmin ediliyor.

Yeni vergi indiriminin detayları Resmi Gazete'de yayımlandı

Gıda denetimlerinde 7 ayda 63 milyon lira ceza

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berke01 Ağustos 2020 15:05

    Bahçeşehir paralel yapı olmasın sonra :D Sayın bakan büyüyoruz demişti :D

  • bb01 Ağustos 2020 14:50

    Ab ve Abd de ekonomiler rekor daralırken bizim 7-8 'ler gibi küçülme beklentisi ve açıklanan işsizlik rakamları gerçekten traji komik...!!!