BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriTürk CEO’lu ünlü şirkete suçlamalar bitmiyor----

Türk CEO’lu ünlü şirkete suçlamalar bitmiyor

Türk CEO’lu ünlü şirkete suçlamalar bitmiyor
26 Kasım 2020 - 17:42 www.finansgundem.com

İngiltere’nin reklam denetim kurumu Reklam Standartları Otoritesi (ASA) Türk CEO’lu fintek şirketi Lanistar’ın reklam kampanyasıyla ilgili şikayetleri araştırıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Reklam Standartları Otoritesi (ASA), kurumun Londra merkezli, Türk CEO’lu fintek şirketi Lanistar’ın viral sosyal medya kampanyası hakkında şikayetler almaya başladığını ve bu şikayetleri araştırdığını söyledi. Reklam Standartları Otoritesi (ASA) sözcüsü, Lanistar’ın 16 Kasım’da başlattığı ve önde gelen sosyal medya fenomenlerinin yer aldığı sosyal medya reklam kampanyasıyla ilgili şikayetler aldığını açıkladı. Kampanyada televizyon programlarının ünlü isimleri, Premier League futbol oyuncuları ve binlerce sosyal medya fenomeni yer aldı.

ASA sözcüsü soruşturmanın gizliliği nedeniyle, şikayetlerin detaylarına ilişkin bilgi vermedi. Lanistar’dan yapılan açıklamada, “diğer tüm markalar gibi, biz de maliyetini karşıladığımız bir reklam kampanyası başlattık ve sosyal medyanın kilit marka temsilcilerini, gelecekteki ürünümüz için farkındalık yaratmak amacıyla dahil ettik” dendi.

Açıklamanın devamında, “tüm sosyal medya fenomenleriyle yaptığımız sözleşmelerin şartları gereği, reklam amaçlı tüm paylaşımların açık bir hashtag içermesi gerekiyor. Bunun nedeni bu sponsorlu paylaşımların gerekli sektör standartlarıyla uyumlu olduğunun  anlaşılması. Henüz ASA’dan konuya ilişkin herhangi bir bildirim almadık” ifadesi kullanıldı.

Türk CEO’lu ünlü şirkete skandal suçlama

ASA’nın soruşturması, Lanistar’ın İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA)’yle aynı viral reklam kampanyası konusunda yaşadığı bir anlaşmazlıktan yalnızca günler sonra başladı.

Geçtiğimiz hafta FCA websitesi üzerinden tüketicileri Lanistar’a karşı uyardı. Ancak daha sonra Lanistar’dan yapılan, pazarlama stratejisinde bazı değişikliklere gidileceğine yönelik açıklamanın ardından, şirkete yönelik uyarıyı kaldırdı. Lanistar websitesini, mobil uygulama tanımını ve pazarlama araçlarını 24 Kasım tarihinde güncelledi. Aynı zamanda, şirketin FCA onayına sahip olmadığını, “FCA onayı olan partner şirketlerle düzenlemeleri finalize ettiklerini” ve bu işbirliği anlaşmalarının tamamlanmasının ardından kartların piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Lanistar 16 Kasım’da yapılan basın açıklamasında, kampanyanın başladığı gün 3,000’den fazla sosyal medya fenomeninin kampanyada yer aldığını ve yakında piyasaya çıkacak olan yeni banka kartını tanıtmak için daha fazla fenomenle anlaşma yapmaya devam ettiklerini söyledi.

İngiliz finans otoritesi Lanstar’a yönelik suçlamayı kaldırdı

Financial News'in haberine göre şimdiye kadar kampanyada yer alan isimler arasında, Premier League futbol oyuncuları, televizyon programlarının tanınan yüzleri, rap sanatçıları ve popüler bir Netflix dizisinin yıldızı da bulunuyor. 

Lanistar’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin banka kartları, 2021 yılının Ocak ayında piyasaya çıkacak ve Mastercard işbirliğiyle üretilecek. Aynı zamanda GPS özelliğini, Cebelitarık’ta bulunan bir şirket üstlenecek. Şirketin halen, e-para hizmetleri için lisans sahibi olan bir partner açıklaması bekleniyor. Bu şekilde Lanistar bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirebilir.

ASA’dan yapılan açıklamada, bir düzenleyici kurum olarak, “finansal pazarlamanın teknik olmayan unsurlarını” düzenlemekle yükümlü olunduğu söylendi. Bu kapsamda, “ciddi ve kapsamlı hakaret iddiaları, sosyal sorumluluk ve finansal ürünlerin özellikleriyle uyuşmayan iddialar” dikkate alınacak.

Bankacılığı dönüştürecek 8 teknoloji trendi

 

Credit Suisse’den finans çalışanlarına özel WhatsApp

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)