BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaTürk CEO ve CFO'lar daha iyimser----

Türk CEO ve CFO'lar daha iyimser

Türk CEO ve CFO'lar daha iyimser
18 Temmuz 2011 - 16:00 www.finansgundem.com

Grant Thornton, 2011 ikinci çeyrek itibariyle hazırladığı ‘Küresel Ekonomik Görünüm 2011 - 2. Çeyrek’ raporunu yayınladı

İçinde bulundukları zorlu ekonomik koşullardan sıyrılmaya çalışan İspanya, Yunanistan, Japonya, İrlanda, Portekiz ve son günlerde İtalya gibi bazı ülkeleri ayrı bir şekilde değerlendirirsek, dünya ekonomisi genel olarak yavaş bir canlanma sürecinde. Şirketler, krizde ayakta kalma stratejisinden çok büyüme odaklı iş planları yapmaya yönelmiş durumdalar. Grant Thornton’un 2011 2. çeyreği itibariyle gerçekleştirdiği bu araştırma, 39 farklı ülkeden yaklaşık 3.000 CEO ve CFO seviyesinde yönetici ile yapıldı ve birçok konuya ışık tutuyor. İyimserlik/kötümserlik, özel sektörde büyümenin önündeki kısıtlayıcı unsurlar, istihdamdaki değişim, maaş artış öngörüleri gibi birçok konuya ışık tutan araştırma sonuçlarına göre, 39 ülke arasında Türkiye’nin bulunduğu nokta çarpıcı.
 
İyimserlik konusunda 2011 ilk çeyrek sonuçlarına göre dünya sıralamasında yerimizi koruyoruz ve en yüksek iyimserlik, diğer coğrafi gruplarla kıyaslandığında Türkiye’de.
 
2011 ilk çeyrek sonuçlarında Türkiye +66 puan ile 39 ülke arasında 14. sıradaydı. İkinci çeyrek sonuçlarına bakıldığında, iyimserlerin oranında -9 puanlık bir düşüş olsa da dünya sıralamasındaki yerimiz aynı ve 8 farklı coğrafi gruptan daha yüksek bir iyimserlik ortalamasına sahibiz. Avrupa birliği ülkelerinde ilk çeyrek sonuçlarına göre 3 puanlık bir artış yaşanırken BRIC, ASEAN ve Latin Amerika ülkelerinde 10 puanın üzerinde düşüş yaşanıyor. İspanya, Yunanistan ve Japonya 2011 ilk çeyrek sonuçlarında en kötümser üç ülkeydi. İkinci çeyrek sonuçlarında da bu durum değişmedi.  
 
Rapor sonuçlarını değerlendiren Grant Thornton Türkiye Ortaklarından Emre Halit, ikinci çeyrek sonuçlarını olumlu karşıladığını belirterek, iyimserlik göstergesinin önemli bir veri olduğunu çünkü ekonomide beklentilerin önemli rol oynadığını belirtti. Türkiye’nin bu yılın ilk çeyreğinde Arjantin ve Çin’i geride bırakarak geçen yılın aynı çeyreğine göre %11 büyümesinin önemli bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.
 
İyimserlik görünümü * (İyimserlerin yüzdesinin, kötümserlerin yüzdesine farkı)

 
2011 İkinci çeyrek
2011 Birinci çeyrek
Değişim
 
 
 
 
Türkiye
57
66
-9
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)