BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürk çellist, uluslararası müzik yarışmasında birinci oldu----

Türk çellist, uluslararası müzik yarışmasında birinci oldu

Türk çellist, uluslararası müzik yarışmasında birinci oldu
24 Aralık 2021 - 12:48 www.finansgundem.com

Türkiye'de viyolonsel (çello) eğitimi gören 14 yaşındaki Dilay Ra Oygür, New York'ta "Golden Classical Music Awards" adlı uluslararası yarışmada birincilik ödülü aldı.

İlk solo resitalini 14 yaşında veren Oygür, New York'un dünyaca ünlü konser salonu Carnegie Hall'da konser vermek ve ödülünü almak için davet aldı.

arışmaya, klasik dönem bestecisi Avusturyalı besteci Josep Haydn'ın bir eseriyle katılan ve kendi yaş kategorisinde birinci olan Oygür, ödülünü aldığı Carnegie Hall'da unutulmaz eserlere imza atan besteci Ahmet Adnan Saygun'un bir eserini çaldı.

Maddi imkanları el vermediği için uzun bir arayış ve çaba sonucu sponsorlar aracılığıyla ödünü almak için New York'a gelen Oygür, çello ile tanıştığı anı, yarışmaya başvuru ve ödül alma sürecini AA'ya anlattı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuarının lise bölümünde viyolonsel eğitimi alan Oygür, yarışmaya başvuru sürecini şu sözlerle anlattı:

"İlk önce tabii çalışma süreci değişiyor. Daha ağır bir çalışma temposuna giriyorum. Daha farklı bir kafa, zihin yerine girmem gerekiyor, daha üstüne gitmem gerekiyor. Tabii ki öğretmenimin yardımı olmadan hiçbir şey yapamazdım. Her şeyi ona borçluyum. Yarışmaya girmeye beraber karar verdik, o zamandan beri beraber çalışıyoruz, hazırlanıyoruz."

Oygür, başvuruyu Kovid-19 salgını sürecinde yaptıklarını söyleyerek, "Yarışma konusunda çok şanslıydık çünkü bizim 'Hadi New York'a gidelim' diyecek bir durumumuz yok. Yarışmalar online olduğu zaman olduğumuz yerden katılabiliyoruz. O çok büyük bir rahatlık ve şans oldu bizim için" diye konuştu.

'O anın içinde bütün olmalısınız'

Müzik alanında gelmek istediği noktayı, "Benim hayalim, insanları müziğimle etkileyebilmek" şeklinde tanımlayan Oygür, başarılı olmak için de "Çaldığında en huzurlu noktan olması lazım, en rahat ve mutlu noktanız. Dünyadaki her şey yok oluyor, bir tek sen ve enstrümanın. Zaten aynı şey oluyorsunuz. O anın içinde bütün olmalısınız" ifadesini kullandı.

Uluslararası yarışmalarda dereceleri olan Oygür, Macaristan 3. Danubia Talents Liszt Uluslararası Müzik Yarışması'nda öğretmen-öğrenci kategorisinde ikincilik, ABD King’s Peak Müzik Yarışması'nda üçüncülük, İngiltere Mecidi Uluslararası Müzik Yarışması'nda üçüncülük ödülü, Türkiye 5. İstanbul Genç Yetenekler Yarışması'nda üçüncülük, Macaristan 3. Wiener Klassiker Uluslararası Müzik Yarışması'nda üçüncülük, Macaristan 5. Danubia Talents Uluslararası Online Müzik Yarışması'nda üçüncülük ve Macaristan 4. Danubia Talents Uluslararası Müzik Yarışması'nda mansiyon ödülü aldı.

Milli yüzücü Budapeşte'de birinci oldu

 

İTÜ uçan at ile İngiltere'de birinci oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)