BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk Büyükelçiliği'nde Cezayir arama kurtarma ekibi onuruna yemek ----

Türk Büyükelçiliği'nde Cezayir arama kurtarma ekibi onuruna yemek

Türk Büyükelçiliği'nde Cezayir arama kurtarma ekibi onuruna yemek
19 Mart 2023 - 19:06 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği'nde 11ilimizi etkileyen depremlerin ardından Türkiye'ye gelen Cezayir arama kurtarma ekibinin onuruna yemek verildi. Programda Büyükelçi Özdemir Göktaş, Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı yetkilisine plaket takdim etti

Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye giden 86 kişilik Cezayir arama kurtarma ekibinin onuruna yemek verdi.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Cezayir’in katkılarıyla başkent Cezayir’deki bir Türk restoranında düzenlenen programa Büyükelçi Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı yetkilileri de katıldı.

Cezayir’e teşekkürlerini sunan Büyükelçi Göktaş, Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip adına Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı yetkilisine plaket takdim etti.

Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DTİK’in katkılarıyla düzenlenen bu yemek programının Cezayir arama kurtarma ekibinin onuruna düzenlendiğini ve bir teşekkür mahiyetinde olduğunu belirtti.

Cezayir’in dost ve kardeş ülke olduğuna vurgu yapan Göktaş, söz konusu ekibin de bu duyguyla kahramanca çalışma sergiledilediğini ifade etti.

Göktaş, Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibin çok sayıda kişiyi enkaz altından kurtardığını hatırlatarak, bu yemek programının da hem Türkiye hem Cezayir’deki Türk toplumu adına düzenlenmiş küçük bir jest olduğunu sözlerine ekledi.

Cezayir'in depremzedelere yardımları

Cezayir'de, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerle dayanışma amacıyla sosyal medya platformlarından başlayan destek çağrıları kısa sürede geniş kapsamlı yardım kampanyalarına dönüştü.

Cezayirli sporcular, siyasiler ve vatandaşlar depremin ilk gününden itibaren sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla Türk devleti ve halkının yanında olduklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun başta olmak üzere tüm devlet kadroları taziye ve destek mesajları yayımlayarak Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'ye gönderilen 86 kişilik arama kurtarma ekibinin yanı sıra Cezayir Kızılayından bir tıbbi heyet ile 95 tonluk insani yardım malzemesi de Türkiye'deki deprem bölgesine ulaşmıştı.

Cezayir, 10 Şubat’ta da Türkiye'ye 30 milyon dolarlık destekte bulunacağını duyurmuştu.

Cezayir’e Ukrayna’daki haksız savaşın durdurulması çabalarına AB'den destek çağrısı

Deprem bölgesine Arap ülkelerinden gelen yardımlar

Türkiye ile Cezayir, adalet alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)