BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk bayrağı çekmeyene vergi----

Türk bayrağı çekmeyene vergi

Türk bayrağı çekmeyene vergi
13 Eylül 2013 - 07:39 www.finansgundem.com

Yabancı teknenin kalış süresi kısıtlanacak

Türk bayrağına geçen tekne sayısının düşük kalması ek tedbirleri gündeme getirdi. Sahibi Türk, bayrağı yabancı teknenin kalış süresi kısıtlanacak.
Türk bayraklı tekne sayısının getirilen vergi kolaylıklarına rağmen istenilen seviyeye bir türlü çıkamaması ilave tedbirleri gündeme getirdi. Türk bayrağına geçen teknelere ilave vergi istisnaları düşünülürken ısrarla yabancı bayrakta kalan Türk sahipli tekneler için ise ekstra tedbirler alınacak.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yasa tasarısına göre yabancı bayrakta ısrar eden teknelere operasyonel külfetler getirilecek ve Türk karasularında seyirleri ile marinalarda konaklamaları zorlaştırılacak. Teknelerin Türk marinalar ve karasularında kalış süresini sınırlamak, belirli bir süreden sonra kaldığı gün başına vergi konulması gibi tedbirler üzerinde çalışılıyor. Halen yabancı bayraklı tekneler 5 yıla kadar Türkiye’de kalabiliyor.
Ayrıca Türk bayrağını tercih edenlere ilave vergi kolaylıkları da gündemde.
Türk yat sahiplerini yabancı bayrak çekmeye zorlayan Motorlu Taşıtlar Vergisi 2009’da kaldırılmış ancak Türk bayrağına geçiş beklenen ölçüde olmamıştı.
Yeni kanun Eylül’de
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, belli sayıda yatın milli bayrağa geçtiğini fakat bunun beklenen ölçüde olmadığını dile getirdi. O zamanda geçemeyen yat sahiplerinin Türk bayrağına geçmek isteği olduğunu ve yoğun talepler üzerine ikinci bir şans daha vermeyi düşündüklerini ifade eden Aka, “Bunun için bir kanun tasarısı hazırladık. Eylül ayı içinde onaylanması için parlamentoya gönderilmesine yönelik bakanlığımız bir çalışma hazırladı” dedi.
1.237 tekne geçiş yaptı
Dünya Gazetesi’nin haberine göre 30 Haziran 2009’da yürürlüğe giren 5897 sayılı kanunla özel teknelerden alınan motorlu taşıtlar vergisi kaldırıldı. Bağlama kütüğü zorunluluğu getirildi. Yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişinde de vergi istisnası sağlandı. Bu değişikliklerle yaklaşık 7 bin teknenin Türk bayrağına geçişi beklenirken sayı 1.237’de kaldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)