BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarının notu yükseldi----

Türk bankalarının notu yükseldi

Türk bankalarının notu yükseldi
05 Nisan 2013 - 16:38 www.finansgundem.com

Standard and Poor's, beş Türk bankasının ve bir finansal kiralama şirketinin kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu BB'den BB+'ya yükseltmesinin ardından, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Garanti Finansal Kiralama, Yapı ve Kredi Bankası, HSBC Bank ve Vakıfbank'ın kredi notlarını yükseltti. S&P, bu banka ve finansal kuruluşların notlarını durağan olarak belirledi. S&P aynı zamanda İş Bankası, Garanti Finansal Kiralama, YKB, HSBC Bank ve Vakıfbank'ın kısa vadeli notlarını B olarak yineledi.
S&P ayrıca İş Bankası, YKB, HSBC Bank ve Vakıfbank'ın ulusal ölçek uzun vadeli notlarını trAA'dan trAA+'ya çıkardı.
S&P, yabancı para cinsinden notların yükseltilmesinin Türkiye'nin hali hazırda yüksek olan net dış finansman ihtiyacının istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde düşmekte olduğu görüşünü yansıttığını vurguladı.
S&P, Türkiye'nin kredibilitesinin gelecekte de Türk bankalarının kredi notlarındaki hareketleri yönlendirme devam etmesini belirtirken, bu beklentiye neden olarak Türk bankalarının elinde ciddi miktarda kamu borçlanma kağıdı bulunmasını gösterdi.
S&P, Türk bankalarının finansal performansları ve temel göstergelerinin ülkenin kredibilitesi ile oldukça yüksek korelasyon içinde olduklarını da vurguladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)