BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarının mektupları reddediliyor!----

Türk bankalarının mektupları reddediliyor!

Türk bankalarının mektupları reddediliyor!
10 Nisan 2015 - 07:42 www.finansgundem.com

Bazı Türk Cumhuriyetleri’nin ülkede iş yapan işadamlarının verdiği Türk bankalarının mektubunu kabul etmediği ortaya çıktı

Orta Asya’daki bazı Türk Cumhuriyetleri’nin bile, ülke notu nedeniyle Türk bankalarının mektubunu kabul etmediği ortaya çıkarken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu gelişmeden üzüntü duyduğunu söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın da, “Türkmenistan, Türkiye bankalarının direkt mektubunu kabul etmiyor. Benim bankamın yüzde 50 ortaklığı olmasına rağmen onu da kabul etmiyor” diye olayı doğruladı.

Vatan'da yer alan habere göre, Mehmet Şimşek, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve TBB tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘MASAK-TBB Çalıştayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, iş aleminden zaman zaman Orta Asya’daki bazı ülkelerin bile Türk bankalarının teminat mektubunu kabul etmedikleri şeklinde sorunlarla karşılaştığında çok üzüldüğünü dile getirdi.

Toplantıya katılan TBB Başkanı Aydın ise bazı ülkelerde yasal düzenlemeler nedeniyle bankaların ülke reytinglerinin üzerinde bir not alamadığına işaret etti. Aydın, şunları kaydetti.

“Eğer sizin ülkenizin reytingi onların düzenlemelerine uygun değil ise o ülkenin bankasının teminat mektubu da direkt öbür tarafta kabul edilmiyor. Bir örnek vereyim: Türkmenistan, Türkiye bankalarının direkt mektubunu kabul etmiyor. Benim bankamın (Ziraat Bankası) yüzde 50 ortaklığı olmasına rağmen onu da kabul etmiyor. Bu ülkenin reytingi ile ilgili bir husustur. O ülkede iş yapan Türk müteahhidine mektubu veriyoruz.  O ülkedeki başka banka da ona aval veriyor. Bu durum firmalar üzerinde ekstra bir maliyet oluşturuyor.”

TBB Başkanı, Maliye Bakanı’nın da, “Ülkenin reytingini yükseltelim ki bankalarımız bu tarz düzenlemelerden negatif etkilenmesin. Her yerde bizim bankaların teminat mektupları kabul edilsin” ifadesini kullandığını dile getirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)