BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Türk bankaları ucuz kaynak bulacak'----

'Türk bankaları ucuz kaynak bulacak'

'Türk bankaları ucuz kaynak bulacak'
17 Mayıs 2013 - 14:24 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, not artışını değerlendirdi

Moody's'in not artışıyla ilgili bankacılık sektöründen ilk değerlendirme Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'den geldi.
CNBCe.com'a yazılı açıklamada bulunan Özen, bankaların bundan sonra daha ucuz kaynak bulacağına dikkat çekti.
Özen, "Türkiye'de menkul kıymetler ikinci yatırım yapılabilir not artışını uzun bir süredir fiyatlamaya başlamışlardı.Türkiye'nin şu an 3 büyük rating kuruluşunun 2'sinden yatırım yapılabilir notu oldu. Bu Türkiye'nin menkul kıymetlerini daha geniş bir yatırımcı kitlesine açacaktır ve Türk bankalarının ve şirketlerinin daha kolay ve daha ucuz fonlamaya ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu pozitif bir gelişme" dedi.
BONO FİYATLARI OLUMLU ETKİLENECEK
Faiz eğrisinde aşağı yönlü hareketin gerçekleştiğine dikkat çeken Özen, bono ve CDS fiyatlamalarının olumlu etkileneceğini söyledi.
Özen, "Not artışı sonrası artması muhtemel yabancı para girişi TCMB'nin faiz indirimi kararını daha anlamlı hale getirmektedir" dedi.
POZİTİF JEOPOLİTİK GELİŞMELER DE ETKİLİ
Özen, not artırımı için gerekçe gösterilen ekonomik ilerlemeler dışında yakın dönemde gerçekleşen pozitif jeopolitik gelişmelerin de not artışında etkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)