BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankaları 2.4 milyar $ finansman sağlayacak----

Türk bankaları 2.4 milyar $ finansman sağlayacak

Türk bankaları 2.4 milyar $ finansman sağlayacak
28 Şubat 2013 - 09:41 www.finansgundem.com

IC İçtaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen: 7 Türk bankası ile 2.4 milyar $'lık niyet anlaşması imzaladık

İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan üçüncü köprü ihalesini kazanan konsorsiyumun üyelerinden IC İçtaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, finansman konusunda bir sıkıntı olmadığını belirterek 7 Türk bankası ile 10 yıl vadeli 2.4 milyar dolarlık proje finansmanı için niyet anlaşması imzaladıklarını söyledi.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre 7 Türk bankası ile niyet anlaşması imzaladıklarını belirten Çeçen, "Bankaların oluşturduğu konsorsiyum toplamda 2.4 milyar dolarlık finansman sağlayacak. Böyle bir niyet anlaşması sonrasında böyle büyük bir işi iki tarafın avukatlarının incelemesi ve olayın sözleşme aşamasına gelmesi gerekiyor. Şu anda o süreci yaşıyoruz. Kredi toplamda 10 yıl vadeli olacak" dedi.
Çeçen, İtalyan Astaldi ile birlikte aldıkları üçüncü köprünün Hazine onayını Nisan ayında temel atmayı ise Mayıs ayında yapmayı planladıklarını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)