BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankacılık sektörü AB ülkelerini geçti----

Türk bankacılık sektörü AB ülkelerini geçti

Türk bankacılık sektörü AB ülkelerini geçti
16 Temmuz 2014 - 13:20 www.finansgundem.com

Türk bankacılık sektörü aktif büyüklükte AB ülkelerini geride bıraktı

Aktif büyüklüğü 855 milyar doları aşan Türk bankacılık sektörü, Hollanda, Danimarka, Portekiz ve İsveç'in aralarında bulunduğu 23 AB ülkesinin ekonomik büyüklüğünü geride bıraktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Dünya Bankası verilerine göre Türk bankalarının toplam aktif büyüklüğü mayıs ayında 1 trilyon 795 milyar liraya ulaştı. Merkez Bankasının 30 Mayıs 2014 tarihli dolar satış kuru dikkate alındığında aktif büyüklüğün dolar bazında karşılığı 855,3 milyar dolara denk geldi. Bu açıdan Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, 28 AB üyesi ülkenin 23'ünün gayri safi yurt içi hasılasını geçti.

HOLLANDA, DANİMARKA, PORTEKİZ, İSVEÇ VE BELÇİKA’YI GEÇTİ

Derlenen verilere göre Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Portekiz'in ekonomik büyüklüğünün 4 katı, Bulgaristan'ın ekonomik büyüklüğünün 16 katına ulaştı. Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğünün gerisinde kalan ülkeler arasında ekonomik büyüklüğü 800 milyar dolar olan Hollanda, 331 milyar dolar olan Danimarka, 220 milyar dolar olan Portekiz, 558 milyar dolar olan İsveç ve 508 milyar dolar olan Belçika yer alıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)