BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk askeri Başika'dan çekiliyor mu?----

Türk askeri Başika'dan çekiliyor mu?

Türk askeri Başika'dan çekiliyor mu?
11 Ocak 2017 - 12:45 www.finansgundem.com

Irak'tan gelen son dakika Başika açıklamasına göre Türk askeri Musul operasyonu sonrası çekilecek

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Salih El-Obaidi, Türk askerinin Musul operasyonunun bitmesinin ardından Başika'dan çekileceğini açıkladı.

Irak Büyükelçisi Salih El-Obaidi üç ay içerisinde Musul operasyonun biteceğini belirterek Başika kampında bulunan Türk askerinin operasyonun sonlanmasından sonra çekileceğini açıkladı. Büyükelçi Salih El-Obaidi, "Başika çözülürse diğer işbirlikleri de görüşülür. Türkiye'nin Irak topraklarında operasyon yapmasını beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükelçi, PKK ve Sincar'daki varlığına ilişkin, terör örgütlerinin varlığına izin vermeyeceğiz açıklamasını yaparak, "Terör örgütlerinin komşu ülkeleri tehdit etmesine izin vermeyeceğiz, PKK dahil yabancı gruplara izin yok" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETTEN JET AÇIKLAMA

Salih El-Obaidi'nin açıklamasını Milli Savunma Bakanı Fikri Işık doğrulamadı. Türk askerinin Başika'da bulunmasının keyfi bir uygulama olmadığının altını çizen Fikri Işık, Musul terör örgütlerinden temizleninceye ve güvenli bir kent haline dönüşünceye kadar Türk askerinin Başika'da kalacağını söyledi.

Işık, hafta sonu Başbakan Binali Yıldırım'ın Bağdat'a yaptığı ziyarette Türk askerinin Başika'daki durumunun bölge terörden arınınca yeniden görüşüleceği yönünde karar alındığını da anlattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)