BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizme destek sağlayacak vize adımı----

Turizme destek sağlayacak vize adımı

Turizme destek sağlayacak vize adımı
20 Şubat 2020 - 08:25 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin, Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık'a vize muafiyeti sağlamasıyla, turizm potansiyelinin geliştirilmesi amaçlandığını bildirdi.

Sözcü Aksoy, Türkiye'nin, bazı Avrupa ülkelerine vize muafiyeti sağlamasına ilişkin kabul ettiği karar hakkında bir soruya yazılı yanıt verdi. 

Aksoy, "Avrupa Birliği (AB) Schengen bölgesi üyelerinden Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşlarına, 2 Mart'tan itibaren Türkiye'ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması kararlaştırılmıştır" ifadesini kullandı. 

Bu adımla, anılan ülkelerle turizm potansiyelimizin artırılmasının hedeflendiğini belirten Aksoy, öte yandan, ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emin Hakyemez07 Haziran 2020 23:56

    Avrupa ülkesi vatandaşlarına ve yurtdışından tüm gelenlere bize yaptıkları gibi 350 -400 euro Türkiyeye giriş vize ücreti koyalım ki akılları başlarına gelsin...Elin Ingilizi 35-40 sterline ve 40-50 pounda bizim bile konaklayamadığımız güzelim Ege ve Akdenizde fıstik gibi tatil yapıyorlar..Bundan sonra onlarada giriş vize ücreti alalım..

  • Can20 Şubat 2020 16:09

    Ben de sandım karşılıklı olacak. Öyle olmayacaksa çok da fark etmez. Bilen bilir Avrupa'da, Türkiye hem kültür hem de yaz tatili seyahatleri için sağladığı imkan ve standartlara göre gayet ucuzdur. Avrupa'ya çok yakın olması da cabası. Dolayısıyla kaldırmayın karşılıklı olmadıkça kardeşim vize falan. İstemiyorsa gelmesinler. Kendimizi ucuzdan satmak için bence fazla güzel bir ülkeyiz... 

  • vatandaş20 Şubat 2020 11:24

    mantıklı hatta tüm avrupa ve gelişmiş ülkeler için yapılmalı. boşuna bize yapmıyorlar diye trip atıp karşılıklı engeller çıkarmaya gerek yok. çünkü adamlar daha zengin standrtları daha yüksek paraları daha değerli yani bizim avantajımıza. birde ülkece insan kalitemizi ve güvenliğimizi topyekün iyileştirsek  dünyanın turizm başkenti olabiliriz.

  • Okuyucu20 Şubat 2020 09:37

    Harika haber! Böylece 6-8 kat değerli paralarıyla vize ücreti ödemeden gelebilirler. Biz de Big Ben'i göreceğiz diye 180 USD vize ücreti öderiz. Yurtdışı çıkış harcını ve pasaport ücretini saymıyorum bile.