BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizmde alternatif atağı----

Turizmde alternatif atağı

Turizmde alternatif atağı
10 Aralık 2015 - 06:46 www.finansgundem.com

Turizm Bakanlığı Rus turist kaybını telafi için kolları sıvadı. Yakıt desteği verilen ülkeler 12'ye çıkarılacak. Ortadoğu'ya tanıtım atağı başlayacak

Rusya ile yaşanan uçak krizinin Türk turizmine etkisi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ilk detaylı raporunu ve eylem planını tamamladı.

Ayşegül Kahvecioğlu'nun Milliyet'teki haberine göre raporda, yeni Bakan Mahir Ünal’ın, “Rus turisti kaybetmek istemiyoruz” açıklamasına rağmen, alternatif pazar planı yapıldığı ortaya çıktı.

“Antalya’dan ayağı kesilecek Rus turistin yerine alternatif ülkelerden turist artışı sağlamamız gerekecektir” ifadelerinin kullanıldığı rapora göre, 1 Mart-15 Haziran 2016 arasında yakıt desteği verilen ülke sayısı 12’ye çıkacak.

HEDEF ORTADOĞU

Destek, bu ülkelerden Antalya, Alanya Gazipaşa, Dalaman, Bodrum-Milas ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına turist getiren tarifesiz havayolu şirketlerine sağlanacak. Ortadoğu ve İsrail’e yönelik sağlık, termal, doğa ve kültür turizmi temalı tanıtım çalışmaları yapılacak.

Raporda, 2016’da ekonomik kriz ve Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle Rusya’dan genel turist çıkışlarında yüzde 40 azalma beklendiği ifade edildi. BM Dünya Turizm Örgütü’nün verilerinin de paylaşıldığı raporda 2015 yılının ilk 8 ayında dünya turizmi yüzde 4.5’luk artış kaydederken, Türkiye’nin dış etkenler nedeniyle yüzde 1.4 azalma kaydettiği bildirildi. Raporda, şu ifadeler yer aldı:

“Rusya Federal Ajansı, Türkiye’ye yönelik tur paketi satışlarını yasakladı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, vizesiz seyahat uygulamasının tek taraflı olarak askıya alınacağını ifade etti. Ülkemiz açısından bakıldığında başta tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller/lokantalar, havayolu şirketleri, sigorta şirketleri, istihdam edilen personel, yiyecek içecek, tekstil, inşaat, gayrimenkul ve tarım sektörleri başta olmak üzere turizm sktörünün doğrudan etkileşimde bulunduğu 54 sektörün Rusya krizinden etkileneceği düşünülmektedir.”

Alternatif aranacak

Raporda, “Yabancı tur operatörlerininin fiyat baskısıyla otellerde oda fiyatlarının düşmesi turizm sektörüne orta ve uzun vadede olumsuz yansımaktadır. Bunu önlemek için Rus turistin yerine alternatif ülkelerden turist artışı sağlamamız gerekecektir” denildi.

12 ülkeye yakıt desteği verilecek

2016 için alınacak tedbirler ve hazırlanan eylem planı şöyle:

-Tek taraflı da olsa vize serbestisi uygulaması sürdürülecek. Böylece Rus toplumuna olumlu bir mesaj verilmeye çalışılacak.
-Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden turist getiren uçaklara verilen 6 bin dolar yakıt desteği sürecek.
-Yakıt desteği 2016 yılında Almanya, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Belçika, Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya, Letonya, Estonya, Litvanya, Polonya’dan turist getiren uçakları da kapsayacak.
-İsrail ve diğer Ortadoğu ülkelerinde sağlık, termal, doğa ve kültür turizmi temalı tanıtım yapılacak.
-Reklam faaliyetlerinin bütçesi artırılacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)