BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizmciler aşılamadan umutlu----

Turizmciler aşılamadan umutlu

Turizmciler aşılamadan umutlu
29 Mayıs 2021 - 15:25 www.finansgundem.com

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Semih Zazaoğlu, korona salgınından en çok etkilenen iş kollarından biri olan turizm sektörünün aşı çalışmaları sayesinde toparlanma sürecine gireceğini belirtti

Zazaoğlu, yazılı açıklamasında, devlet ve özel sektörün iş birliğiyle hayata geçirilen uygulamaların 2020 turizm sezonunda salgının etkilerini bir nebze de olsa hafiflettiğini, bu yıl turizmde gurbetçilerin ve iç pazarın sektöre önemli katkı sağladığını ifade etti. Zazaoğlu "Türkiye'de 2021'de 25 milyon turist, 17 milyar dolar gelir bekliyoruz. 2021'de Rusya birinci, Almanya ikinci pazar olacaktır. Aşının pozitif etkisini göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve tüm dünyadaki aşı çalışmalarının etkisiyle turizmin hızla ayağa kalkacağına inandıklarını vurgulayan Zazaoğlu, şunları kaydetti:

"Aşı anlaşmaları ve uygulamalarındaki pozitif gelişmeler planlara olumlu yansıdı. Ülkemizde aşı çalışmalarının hızla ilerlemesiyle turizmde güzel günler görmeye çok yakınız. Salgın ağır etkisini yitirdikten ve insanlar salgın stresinden kurtulduktan sonra sezonda büyük bir yoğunluk yaşanacağına inanıyoruz."

'Güvenli Turizm' sertifikalı yatlara ilgi

Turizm seferberliği için İspanyol heyet Türkiye'de

Bozcaada turizm sezonuna vakasız giriyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)