BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTurizmci yatırıma hazır...----

Turizmci yatırıma hazır...

Turizmci yatırıma hazır...
03 Haziran 2019 - 10:01 www.finansgundem.com

ATİB Başkanı Cem Karaca, turist rakamlarındaki artışın turizm yatırımcılarını da cesaretlendirdiğini belirterek, “2019 yılında oteller tamamen doldu. 2020 yılı bağlantıları yapılmaya başlandı” dedi.

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı Cem Karaca, AA’ya yaptığı açıklamada, 2019’un hem iç hem dış pazarda hareketlilikle başladığını söyledi. Özellikle Ramazan Bayramı tatilinin açıklanmasının iç pazarda da ciddi bir hareketliliğe neden olduğunu anlatan Karaca, dış pazarda ise belirli bir artışın baştan beri öngörüldüğünü dile getirdi.

Daha önce direkt uçuşun olmadığı yerlerden Antalya’ya tarifeli uçak konulmasının da bu yılki hareketlilikte önemli olduğuna dikkati çeken Karaca, özellikle Orta Doğu olmak üzere bazı pazarların önünün açıldığını, bunun hem sayısal hem de niteliksel ivmeye neden olduğunu ifade etti.

Nitelikli turist atağı

Nicelik değil, nitelik anlayışının turizmde politika olarak gündeme geldiğini aktaran Karaca, şöyle konuştu:

“Nitelikli hizmet alabilecek, daha çok para harcayan, gezen, geldiği şehirdeki bütün kesimlere katkısı olan turist kafilelerini görmek istiyoruz. Amacımız Türkiye’ye fazla turist gelmesi, daha fazla harcama yapması. Bu hedefe orta vadede ulaşabilirsek, Türkiye’nin carı açığının kapanmasında turizm daha da önemli bir hale gelecek.”

‘Otelden çıkılsın’

Cem Karaca, yatak sayısının artması kadar, alternatif imkanların da sunulmasının önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Türkiye’ye gelen turistlerin harcama oranları henüz beklenen düzeyde değil. Burada önemli olan o parayı harcatacak işletmelerin olması. Bu çerçevede açıkça söylemek gerekiyor ki konaklama, oda sayısı otel sayısı çerçevesinde iyi bir yerdeyiz. Fakat turistin otelden çıkmasını sağlayacak derecede değerli işletmelerin açılması gerekiyor.

Alternatif turizm işletmelerinin önemi de burada ortaya çıkıyor. İnsanlar geldikleri yerde gezmek, kültürel anlamda o bölgeyi tanımak, tarihsel geçmişine gidip zaman geçirmek istiyorlarsa, bununla ilgili bizim de altyapıyı hazırlamamız gerekiyor.”

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)