BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizm sektörüne yeni destek: Borçlar erteleniyor----

Turizm sektörüne yeni destek: Borçlar erteleniyor

Turizm sektörüne yeni destek: Borçlar erteleniyor
12 Mayıs 2021 - 10:35 www.finansgundem.com

Korona virüsün vurduğu dev sektöre yönelik yeni destek düzenlemesi kapsamında, hazine arazisi üstüne kurulan turizm tesislerinin 2021 yılında kamuya yapacağı 1 milyar 125 milyon tutarındaki ödeme erteleniyor.

Küresel kabus yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Pandeminin yansımaları, özellikle ekonomide kendisini hissettiriyor. Krizden en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm.

Sağlık çalışanları ve polislerin ardından turizm çalışanlarına da aşı uygulaması hayata geçirilirken, bu sıkıntılı süreçte sektöre nefes aldıracak bir destek düzenlemesinin hazırlandığı belirtildi.

Yeni düzenlemeye göre Hazine arazisi üstüne kurulan turizm tesislerinin 2021 yılında kamuya yapacağı 1 milyar 125 milyon lira tutarındaki ödeme erteleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışma konusunda yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kanunları uyarınca ilgili bakanlıklar tarafından üzerinde turizm tesisleri yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerin; kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ertelenmesi için çalışma başlatılmış olup Ak Parti Grubu ve sayın milletvekilleri ile paylaşılmıştır.”

TBB açıkladı: Kobi kredileri yüzde 29 arttı

Restoranların çalışma saatleri değişiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)