BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizm sektörü aşıyla umutlandı----

Turizm sektörü aşıyla umutlandı

Turizm sektörü aşıyla umutlandı
20 Aralık 2020 - 08:35 www.finansgundem.com

TÜROB Başkanı Eresin, Kovid-19 aşısının gündeme gelmesiyle pozitif bir havanın estiğini belirterek, “Beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlayacağı yönünde” dedi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Kovid-19 aşısının gündeme gelmesiyle pozitif bir havanın estiğini belirterek, “Turizm sektöründe bugün itibarıyla beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlayacağı ve sektörde yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşacağı yönünde” dedi.

Müberra Eresin, kendilerine ulaşan veri ve bilgilerin erken rezervasyon konusunda henüz fark edilecek düzeyde bir talep oluşmadığı yönünde olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yıl için rezervasyon taleplerinin seyahatten kısa bir süre önce gerçekleşmesini bekliyoruz. Ancak aşı çalışmalarının olumlu sonuçlanması halinde talep artışına paralel olarak rezervasyon yapma sürelerinin de uzaması ihtimaller dahilinde bulunuyor” diye konuştu.

BÜYÜK İVME

Kovid-19 aşısının gündeme gelmesiyle pozitif bir havanın esmiş durumda olduğunu ifade eden Eresin şöyle dedi: “Turizmde beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlayacağı ve yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşacağı yönünde.”

Eresin, tüm umut ve beklentilerinin pandemiyi geride bırakarak 2021’in ikinci yarısından sonra yeniden ekonominin lokomotifi haline gelebilmek olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Bugünlerde sektör açısından sürekli negatif konuşuyoruz ama 2021 sonrası yıllar için sektöre yönelik umut doluyuz. 2021’den sonra Türkiye için de dünya için de turizm sektörünün çok büyük bir ivme ile yukarı çıkacağını umuyoruz. Herkes pandemi sürecinden çok sıkılmış durumda. İnsanlar bir an önce seyahate çıkmak istiyorlar ve bunun için şimdiden planlar yapıyorlar. Arama motorlarının raporlarına göre başta İstanbul ve Türkiye bugünlerde çok fazla gündemde. Haziran, temmuz sonrası toparlanmaya başlayacak turizmin önümüzdeki 2-3 yıl parlayan bir sektör olacağına inanıyoruz.

Dünya virüsten kurtulmak için baharı bekliyor

Boris Johnson'dan korkutan korona virüs sözleri

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum20 Aralık 2020 08:59

    Sırf teşvikler den olmamak için yılın ikinci yarısı diyor her sektör bence aşıyı olan tatile gider hele ruslar sırf tatile gidebilmek için aşı olurlar ingilizler şimdiden toplu aşılamaya başladı almanlarda avrupada ilk aşılanan ülke olur böylece türkiyenin en çok turist çektiği ülkeler aşılanmış olacak