BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizm personelinin aşılanması yaz başlamadan tamamlanacak----

Turizm personelinin aşılanması yaz başlamadan tamamlanacak

Turizm personelinin aşılanması yaz başlamadan tamamlanacak
09 Nisan 2021 - 00:31 www.finansgundem.com

Güvenli Turizm Sertifika Programı kapsamında gerçekleştirilen aşı programı sayesinde tüm turizm personelinin aşılanma sürecinin yaz sezonu başlamadan tamamlanacağı belirtildi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansından yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinasyonuyla turizm sektöründe görev yapan personelin aşılanmasına başlandığı kaydedildi.

Aşılama programının havayolları, havaalanları, konaklama tesisleri, seyahat acenteleri çalışanlarının yanı sıra profesyonel rehberleri de kapsadığı belirtilen açıklamada, "Güvenli Turizm Sertifika Programı kapsamında gerçekleştirilen aşı programı sayesinde tüm turizm personelinin aşılanma süreci yaz sezonu başlamadan tamamlanacak." denildi.

Açıklamada, Haziran 2020'de devreye alınan Güvenli Turizm Sertifika Programı'nın başlamasından bu yana sıkı sağlık ve güvenlik yönergelerinin takip edildiği aktarılarak, turizmin güvenli biçimde devam etmesi için gerekli tüm adımların atıldığı kaydedildi.

Aşılama programının titizlikle yürütüldüğü belirtilen açıklamada, Turizm Personeli Aşılama Sistemi'ne "https://turizmpersoneli.tga.gov.tr" internet adresinden ulaşılabileceği duyuruldu.

8 binden fazla tesis sertifika aldı

Açıklamada, dünyanın en güvenli turizm destinasyonu olmayı hedefleyen Türkiye'nin, COVID-19 ile etkin mücadele etme ve böylece turizmi güvenilir kılma çalışmalarına Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı güçlendirerek ve kapsamını genişleterek devam ettiği bildirildi.

Sertifikanın 30 veya daha fazla odalı konaklama tesisleri için zorunlu hale getirildiği hatırlatılan açıklamada, şimdiye kadar 8 binden fazla tesisin bu sertifikayı aldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin 2021'de sağlıklı ve güvenli bir turizm destinasyonu olmaya devam etmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Bakan Selçuk'tan 'sınav ertelemesi' açıklaması

 

Türkiye'nin günlük korona virüs tablosu açıklandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)