BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTuristlerin gözü İstanbul' da----

Turistlerin gözü İstanbul' da

Turistlerin gözü İstanbul' da
27 Mayıs 2021 - 12:29 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli bir seyahat sitesinin yaptığı araştırmaya göre turistlerin altı ay içinde en çok ziyaret etmek istedikleri kentler arasında İstanbul yer aldı.

Paris, Roma ve New York gibi şehirleri geride bırakan İstanbul, binlerce kişinin katıldığı ankette turistlerin gözdesi olmayı başardı. Meksika'nın başkenti Meksiko ile zirvede yer alan İstanbul, salgının zayıflamasıyla birlikte yoğun bir ilgi görecek. İngiltere'den gelen son verilere göre ise Türkiye turlarına İspanya ve İtalya gibi rotaların önünde yer alıyor.

İstanbul, turistler için en cazibeli rotalardan biri olmayı sürdürüyor. Pandemi öncesi dönemde de her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve gelen her ziyaretçinin mutlaka bir daha görmek istediği kentlerin başında gelen İstanbul, 2021 yaz sezonu için de gündemde. Üç imparatorluğa başkentlik yapan tarihi şehir dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlamak için gün sayıyor.

Paris, Roma ve New York gibi kentleri geride bıraktı

İngiltere merkezli bir seyahat sitesinin yaptığı ankete katılan internet kullanıcıları İstanbul'u önümüzdeki altı ay boyunca en çok görmek istedikleri kent olarak seçti. Paris, Roma ve New York gibi kentleri geride bırakan İstanbul, Avrupa'da turistlerin en çok görmek istediği kent olmayı başardı.
Binlerce kişinin oy kullandığı ankette İstanbul, Meksika'nın başkenti Meksiko ile birlikte dünya genelinde turistlerin önümüzdeki altı ay içerisinde en çok görmek istediği kent seçildi. Dünyada iki kıta üzerindeki tek şehir olan İstanbul, doğası, tarihi ve mutfağı ile turistleri cezbetmeye devam ediyor.
Çin'de başlayan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan korona virüs salgını nedeniyle tıpkı diğer turistik kentler gibi büyük oranda ziyaretçi kaybına uğrayan İstanbul, 2021 yaz sezonuna umutla bakıyor. Aşılama çalışmalarının hızlanmasıyla birlikte özellikle Avrupa'da Haziran'dan itibaren yurt dışı seyahatlerin tamamen serbest olması bekleniyor.

Yurt dışına çıkmayı düşünenlerin ilk tercihi Türkiye

Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde İstanbul ve Türkiye'nin farklı turistik bölgeleri 2021 yaz ayları için en çok potansiyele sahip olan destinasyon olarak öne çıkıyor. İngiltere'de yapılan bir diğer araştırmaya göre ülkede bu yaz yurt dışına çıkmayı düşünenlerin ilk tercihi Türkiye olacak.
Avrupa Seyahat Komisyonu'nun yayımladığı son raporuna göre, Avrupalıların %54'ü, Temmuz 2021'in sonundan önce yurt içinde veya Avrupa'daki başka bir ülkeye seyahat etmeyi hedefliyor ve hazırlıklarını da bu doğrultuda gerçekleştiriyor. Bu noktada İstanbul ve Türkiye'nin farklı rotaları ön plana çıkıyor.
Her üç Avrupalıdan biri, Mayıs-Temmuz ayının bir sonraki seyahatleri için en uygun dönem olduğuna inanıyor. İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre ve Avusturya'dan gelen gezginler, biraz güneş görmek ve sahilde bir tatilin tadını çıkarmak için en istekli olan turist grubu olarak dikkat çekiyor.

Avrupa'nın en kalabalık kentlerinden biri olma özeliği de taşıyan İstanbul, 2020'nin sonbahar aylarından itibaren istikrarlı bir şekilde en çok ziyaret edilmek istenen kentler arasında da yer almayı başarmış durumda. İstanbul ile birlikte Londra ve Milano da turistlerin en çok ziyaret etmek istediği şehirler arasında.

Güvenli Turizm Sertifikası öne çıkıyor

Seyahat etmeyi düşünen insan sayısının artmasına rağmen, yapılan anket, insanların %20'sinden azının 2021 için herhangi bir seyahat rezervasyonu yaptığını ortaya çıkardı. Yarısından fazlası (% 54), planlamanın aksine seyahatlerini son dakikada rezerve edeceklerini söyledi.

Avrupa Seyahat Komisyonu’nun Avrupalı katılımcılarının üçte ikisi (% 69) sıkı sağlık ve güvenlik protokolleri uygulandığında kendilerini daha güvende ve daha rahat hissedeceklerini belirtti. Bu noktada da Türkiye'nin uyguladığı Güvenli Turizm Sertifikası öne çıkmayı başarıyor.

Avrupa Seyahat Komisyonu, kıta genelinde koronavirüs aşısının piyasaya sürülmesinin, Avrupa içinde seyahatlere başlamak için çok önemli bir faktör olmaya devam ettiğini bildirdi. Aşılama oranın yükselmesiyle doğru orantılı olarak seyahate çıkan insan sayısının da artacağı belirtiliyor.
Bu süreçte seyahate duyulan güven de artış göstermekte. Eylül 2020'de gönül rahatlığıyla seyahat yapabileceğini belirtenlerin sayısı %49 iken bu sayı aşıların uygulanmaya başladığı Ocak 2021'de %54 seviyelerine çıkmış durumda.

Türkiye genelinde uygulanan ve 17 Mayıs'a kadar süren kısıtlama tedbirler sonrası, vaka sayılarında ciddi düşüşlerin gözlendi. Bu durum 2021 yaz sezonu için gelecek turist sayısının artış göstermesi adına çok önemli.

2019'u rekor ziyaretçi sayısı ile kapatan İstanbul'un 2021 yaz aylarından itibaren toparlanma trendine girmesi bekleniyor. Güvenli Turizm Sertifikası'na sahip tesisleriyle ziyaretçilerine ağırlamaya hazırlanan İstanbul'da esas toparlanma için 2022 tarihleniyor.
Aşılama çalışmalarının hızlanması ve dünya genelinde aşı yaptıranların sayısının artması turizmin canlanmasında önemli bir noktaya sahip.

Kelepçeli tatil uygulaması

 

'Güvenli Turizm' sertifikalı yatlara ilgi

 

Almanların tatil rezervasyonlarında Antalya birinci sırada

 

.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)