BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTur şirketlerinin ‘Rusya’ isyanı----

Tur şirketlerinin ‘Rusya’ isyanı

Tur şirketlerinin ‘Rusya’ isyanı
15 Haziran 2021 - 10:52 www.finansgundem.com

Rosturizm’den Türkiye kararını son güne bırakan hükümete eleştiri

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, hükümete bağlı Pandemi ile Mücadele Operasyon Merkezi ve Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi’nin (Rospotrebnadzor) Türkiye ile uçuşlar hakkında aldığı kararları daha önce duyurmasını istedi.
Daha önce 1 Haziran’a kadar kısıtlanan Türkiye uçuşlarının 21 Haziran’a kadar uzatılması kararını 31 Mayıs gecesi duyuran Pandemi ile Mücadele Operasyon Merkezi ve Rospotrebnadzor’a buna benzer kararları daha önce duyurmasını teklif ettiklerini belirten Doguzova, “Bilindiği üzere 21 Haziran’a kadar Türkiye uçuşları kısıtlanmış durumda. Türkiye’ye gitmeyi planlayan Rus vatandaşlarını duruma göre önceden bilgilendirmenin önemli olduğunu anlıyoruz. Bu konuyu Operasyon Merkezi ve Rospotrebnadzor’a ilettik.Kısıtlamaları kaldırma kararları, bildiğiniz gibi, belirli bir ülkedeki durumla ilgili Rospotrebnadzor uzmanlarından alınan verilere dayanarak hükümete bağlı Operasyon Merkezi tarafından alınıyor” diye konuştu.

1 MİLYON RUS VATANDAŞI ETKİLENDİ

Rosturizm Başkanı, Rusya’daki tatil beldelerinde yüksek kaliteli tatil yapma imkanının kısıtlı olduğuna işaret ederek, korona virüs vakalarındaki durumun düzelmesi ile birlikte önemli yurtdışı destinasyonlarının açılacağını, bu şekilde düşük arza sahip olan iç turizmdeki taleplerin karşılanacağını vurguladı.
Yerli tur operatörlerinin Rus vatandaşlarına karşı borç yükümlülüklerinin geçen yıldan bu yana 44 milyar rubleden 7 milyar rubleye düştüğünü hatırlatan Zarina Doguzova, ilkbaharda Türkiye’ye getirilen kısıtlamalar yüzünden bu destinasyon için tur paketi alan bir milyondan fazla Rus vatandaşının etkilendiğini sözlerine ekledi.

10 ÜLKEYE YASAK KALDIRILDI

Bu arada, Rusya Korona virüsle Mücadele Merkezi 31 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, 10 ülke ile ilgili olarak uçuş yasağını kaldırırken Türkiye ve Tanzanya’ya yönelik kısıtlamaları 21 Haziran’a kadar uzatmıştı.
Açıklamada, epidemiyolojik durumun iyileştiği İngiltere’ye yönelik uçuş yasağının 2 Haziran’dan itibaren kalkacağı ifade edilirken Moskova-Londra düzenli seferlerin haftada 3 kez olmak üzere tekrar yapılacağı aktarıldı.
Öte yandan 10 Haziran’dan başlayarak Avusturya, Macaristan, Lübnan, Lüksemburg, Mauritius, Fas ve Hırvatistan’a düzenli seferlerin Arnavutluk’a da charter uçuşların yeniden başlatılacağı kaydedilen açıklamada, ayrıca Belarus, Yunanistan, Azerbaycan, Ermenistan, Katar, Özbekistan, Tacikistan, Mısır ve Sırbistan’a sefer sayılarının artırılacağı bilgisi verildi.

Aşılanmış turistler İspanya'da tatil yapabiliyor

 

Müsilaj Marmara'da turizmi de vurdu!

 

Turizm tesislerini 'gizli misafir' denetliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)