BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTüpraş'tan 2.4 milyar dolarlık yatırım----

Tüpraş'tan 2.4 milyar dolarlık yatırım

Tüpraş'tan 2.4 milyar dolarlık yatırım
15 Mayıs 2013 - 10:29 www.finansgundem.com

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut devam eden Fuel Oil dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) Genel Müdürü Yavuz Erkut , 2012 yılında 3 milyar dolara yakın bir yatırımı fiilen gerçekleştirdiklerini söyledi. Şu anda devam eden Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi yatırımları olduğunu anımsatan Erkut, söz konusu projenin 2,4 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu hatırlattı. Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi'nin yüzde 66'sının gerçekleştiği bilgisini veren Erkut, projenin mühendislik kısmının yüzde 90 ölçüde tamamlandığını, proje için 1,5 milyar dolar harcadığını ifade etti. 2014'ün ikinci yarısında bu projeyi devreye almayı planladıklarını kaydeden Erkut, sözlerine şöyle devam etti:
"Yaklaşık 4,5 milyon ton gibi TÜPRAŞ'ın üretmiş olduğu siyah ürün dediğimiz ürünleri, tekrar yüksek basınç ve ısıyla ülke ihtiyacı olan, ağırlıklı motorin ve benzine dönüştürecek bir yatırım. Yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ama ağırlıklı olarak şu anda konsantre olduğumuz yatırım Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi. Bunun yanında enerji tasarrufu yatırımları, demir yolu taşımacılığı yatırımları ve verimlilik artırıcı yatırımları da devam ediyoruz."
Erkut, 2013 için 2,4 milyar dolarlık yatırımlarının devam ettiğini, bugüne kadar da bunun 1,5 milyar dolarının fiilen harcandığını kaydetti.
Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi için alımlar devam ediyor
Yavuz Erkut, özellikle Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi için alımlarının devam ettiğini belirterek, "Çünkü devreye alma dönemine de orada çalışacak personelin yetişmesi ve tecrübelenmesi lazım. Ağırlıklı olarak orasıyla ilgili alımlar devam ediyor. Bir kısmı hala o proses olarak devam ediyor ama toplamda 500 kişi yeni istihdam olacak" dedi. Şu anda yatırımlarında fiilen çalışan sayılarının 7-8 bin kişi civarında olduğunu aktaran Erkut, bunun yatırım sürecinde devam edeceğini, ondan sonra 500 civarında kişinin kalıcı olarak ünitelerde fiilen çalışmaya devam edeceğini dile getirdi. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erkut, konuyla ilgili şunları kaydetti:
"Çok değişik etkiler, petrol fiyatlarını yukarı ya da aşağı doğru yönlendirebiliyor. Bizim genel beklentimiz 110 dolar civarında bir seviye 2013 için ortalamada. Bu beklentimizi de, tahminimizi de koruyoruz." Erkut, Suudi Arabistan'dan daha fazla petrol alımları olup olmadığına yönelik ise, "Bizim yaklaşık 20 yıldır Suudi Arabistan ile kontratımız var ve devam ediyor. Ekonomisine göre, ihtiyaçlara göre miktarlarda artış veya eksiliş yapabiliyoruz. Bu seneki program, yılbaşında verilen programla paralel devam edecek. İlave bir talebimiz şu anda henüz yok" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)