BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTüpraş kârını ikiye katladı----

Tüpraş kârını ikiye katladı

Tüpraş kârını ikiye katladı
07 Ağustos 2015 - 19:12 www.finansgundem.com

Tüpraş'ın kârı ikinci çeyrekte yüzde 98 artış gösterdi

Tüpraş'ın ikinci çeyrekte net kârı yaklaşık iki katına çıkarak beklentilerin çok üzerinde geldi. 

Marjdaki iyileşme, artan talep ve yeni üretime başlayan fuel oil dönüşüm tesisinin de katkısıyla şirketin kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98,5 artışla 710,07 milyon lira oldu. Şirket geçen yıl ikinci çeyrekte 357.7 milyon lira net kâr açıklamıştı. 

KAP'a gönderilen mali tablolara göre Tüpraş'ın ikinci çeyrekte satış gelirleri de yüzde 10,4 artışla 10,6 milyar lira oldu.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"İkinci çeyrek dönemde rafineri bakım duruşları, düşük petrol fiyatının tüketimi desteklemesi ve özellikle ABD ve Asya'da ürün taleplerinin yükselmesiyle Akdeniz piyasasında petrol ürünleri fiyat rasyoları artmış ve ikinci çeyrek dönemde Akdeniz Rafineri Marjı geçen yılki 0.06 dolar/varil değerinden 4.88 dolar/varile, altı aylık dönemde ise 1.05 dolar/varil değerinden 6.23 dolar/varile yükselmiştir. 2014 ikinci çeyrek dönemde eksi 0.28 dolar/varil olan Tüpraş net rafineri marjı 7.51 dolar/varile, altı aylık dönemde ise 1.1 dolar/varil olan marj 6.23 dolar/varil seviyesine ulaşmıştır."

Açıklamaya göre, marjdaki iyileşme ve artan bölgesel talep paralelinde uygulanan optimizasyon programları ve üretime başlayan fuel oil dönüşüm tesisinin de olumlu katkısıyla ikinci çeyrek dönemde tam kapasite çalıştırılan Tüpraş'ta, ilk 6 aylık dönemdeki yüzde 94 ortalama kapasite kullanımı ile rekor kırıldı."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)