BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus’un güneyindeki “işsizlik protestoları” çatışmaya dönüştü----

Tunus’un güneyindeki “işsizlik protestoları” çatışmaya dönüştü

Tunus’un güneyindeki “işsizlik protestoları” çatışmaya dönüştü
22 Haziran 2020 - 13:30 www.finansgundem.com

Tunus güvenlik güçleri Tunus’un güneyinde bulunan Tatavin şehrinde işsizlerin düzenlediği protesto gösterisine müdahale etti

Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Gözaltına alınan bir protestocunun serbest bırakılması çağrısında bulunan protestocular, hükümetten gençlerin bölgede faaliyet gösteren petrol şirketlerine istihdamını öngören anlaşmanın uygulanmasını talep ediyor.

Tatavin şehri sokakları yüzlerce protestocu ile güvenlik güçleri arasındaki kovalamacalara tanık oldu. Protestocular araç lastikleri ateşe verip yolları kapatırken güvenlik güçleri ise göz yaşartıcı gaz kullandı.

Tunus hükümetinden bölgedeki birçok işsizin istihdamı için 2017 yılında imzalanan söz konusu anlaşmanın taahhüdünü isteyen protestocular, şehrin bazı kısımlarında haftalardır çadır kuruyor. Aynı zamanda marjinal devletin Kamur bölgesinde petrol ve gaz çıkartan şirketlere ait kamyonların geçtiği yolları kapattı. Aynı şekilde 2017’de de protestocular ile güvenlik güçleri arasında benzer çatışmalar yaşanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)