BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus'tan İtalya'ya ulaşan göçmen sayısında artış----

Tunus'tan İtalya'ya ulaşan göçmen sayısında artış

Tunus'tan İtalya'ya ulaşan göçmen sayısında artış
26 Mart 2023 - 16:12 www.finansgundem.com

Tunus kıyılarından İtalya'ya ulaşan göçmenlerin sayısında artış yaşandı. Geçen yıl 1300 olan kişi sayısı bu yılın ilk dört ayında 12 bine ulaştı.

Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Tunus’a geliyor.

Birleşmiş Milletler'e göre geçen yıl bin 300 olan Tunus'tan İtalya'ya ulaşan göçmen sayısı bu yılın ilk dört ayında 12 bine ulaştı. 

Ne yazık ki herkes bu kadar şanslı olamıyor, Sahra Altı Afrika ülkelerinden göçmenlerin Avrupa'ya gitmek için yoğun olarak kullandıkları Tunus kıyılarında tekne faciaları can kayıplarına neden oluyor.

Son dört günde Sfaks kenti açıklarında 5 tekne batarken 67 göçmen kayboldu. İnsan hakları örgütleri en az 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Avrupa'ya ulaşmak için Afrika ülkelerinden yola çıkan göçmenlerin rotaları üzerinde bulunan Tunus kıyılarında son günlerde üst üste çok sayıda tekne alabora oldu. Göçmen teknelerinin sayısının arttığı Sfaks kıyılarında son dört günde 5 tekne battı. Bu teknelerde bulunan göçmenlerden 67'si kaybolurken 9'unun cansız bedenine ulaşıldı.

Sfaks kıyılarında tekneleri alabora olan 5 kişi de Mahdia açıklarında sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Tunus sahil güvenlik ekipleri, sadece son dört günde İtalya'ya doğru yola çıkan 80 tekneyi durdurduklarını ve 3 binden fazla göçmeni gözetim altına aldıklarını açıkladı. 

İtalya sahil güvenlik ekipleri de perşembe günü yaptıkları iki operasyonda 750 kişiyi kurtardıklarını duyurmuştu. 

Tunus sahil güvenliği, 14 bin göçmeni taşıyan onlarca teknenin denize açılmasına engel oldu. Geçen yıl bu sayının yaklaşık 3 bin olduğu kaydedildi. ( Euronews)

30 düzensiz göçmen Akdeniz'de kayboldu

İtalya'daki göçmen faciasında bilanço ağırlaşıyor

İngiltere ve Fransa anlaştı: Göçmenler için gözaltı merkezi oluşturacaklar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)