BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus'ta korkunç görüntüler ortaya çıktı----

Tunus'ta korkunç görüntüler ortaya çıktı

Tunus'ta korkunç görüntüler ortaya çıktı
27 Haziran 2015 - 00:46 www.finansgundem.com

Tunus'taki iki otele düzenlediği kanlı baskınla tüm dünyayı ayağa kaldıran saldırganın 23 yaşındaki Seyfeddin Yacoubi olduğu açıklandı

Dünya, Tunus'taki terör vahşetini konuşuyor. Tunus'ta iki turistik oteli Kalaşnikof ile basan ve 37 kişiyi katlettikten sonra polisle girdiği çatışmada öldürülen teröristin kimliği de açıklandı. Saldırganın Seyfeddin Yacoubi isimli 23 yaşındaki Tunuslu bir öğrenci olduğu belirtildi.

Tunus Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Şükri Nutfi yaptığı açıklamada, saldırıda aralarında Tunus, Almanya, İngiltere ve Belçika vatandaşlarının bulunduğu 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 yaralıdan 3'ünün de durumunun ağır olduğunu duyurdu. 



OLAY YERİNE BÖYLE GELDİ

Bu arada saldırganın olay yerine gelişini gösteren güvenlik kamerası görüntüleri de medyayla paylaşıldı. Şort ve tişörtlü halde olan saldırganın Kalaşnikof tüfeğini şemsiyenin altında sakladığı görülüyor. 






37 kişiyi öldüren saldırgan 23 yaşındaki Yacoubi,
polisle girdiği çatışmada öldürüldü. 




TUNUS EKONOMİSİNE DARBE

Saldırının, Tunus ekonomisinin bel kemiği olan turizme büyük darbe vurmasından endişe ediliyor. Öte yandan saldrının gerçekleştiği Susa kentinin, radikal İslamcı gençlerin çoğunlukta bulunduğu bir yer olduğu ifade edildi. 

"HAVAİ FİŞEK SANDIM"

Olay yerinde bulunan İrlandalı turist Elizabeth O’Brien, “Dürüst olmak gerekirse insanlar koşarken havai fişek zannettim. Daha sonra Tanrım, ateş ediyor diye düşündüm. Plajdaki garsonlar ve güvenlik ‘Kaçın, kaçın, kaçın’ diye bağırdılar” dedi. İngiliz turist Rebecca Miles da “Bir patlama duydum. Şimşek sandım. Ama gökyüzü açıktı... Kimse ne olup bittiği konusunda bir fikre sahip değildi. Odalarımızda kilitli kalmıştık. Belli ki insanlar ölmüştü” diye anlattı. Baskını henüz üstlenen olmadı. IŞİD, geçen salı günü cihatçılara Ramazan ayında yabancılara yönelik saldırıları artırmaları çağrısı yapmıştı. Tunus’ta 18 Mart’ta Bardo Müzesi basılmış, 20’si yabancı turist, 4’ü Tunuslu 24 kişi katledilmişti. Olayda iki saldırgan da güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü. Bu saldırıyı IŞİD üstlenmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)