BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus'ta hakimler iş bırakma eyleminde----

Tunus'ta hakimler iş bırakma eyleminde

Tunus'ta hakimler iş bırakma eyleminde
17 Şubat 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

Tunus'ta idari hakimler, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Yüksek Yargı Konseyini feshetmesini ve yerine geçici bir konsey oluşturmasını protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Tunus İdari Hakimler Sendikası Başkanı Rıfka el-Mubarek, AA'ya yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Said'in Yüksek Yargı Konseyini feshederek yerine yeni bir konsey oluşturması yargıya yönelik darbedir. Konseye ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesini protesto etmek için sendika olarak bir günlük iş bırakma eylemi düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Grevin anayasal bir hak olduğunun altını çizen Mubarek, "Anayasa'ya ve yargının bağımsızlık ilkesine aykırı olduğunu düşündüğümüz yeni kararnamede, geçici konseyde görev alacak hakimlerin grev hakları da ellerinden alınıyor. İdari Hakimler Sendikası olarak bu karara karşı çıkacağız, kimse grev hakkımızı elimizden alamaz" dedi.

Eyleme katılım oranı yüzde 98

İdari Hakimler Sendikasının çağrısı üzerine düzenlenen bir günlük iş bırakma eylemine katılımın yüzde 98 civarında olduğunu aktaran Mubarek, yürütme erkinin yargı organlarını tamamen kaldırdığını belirtti.

Ne oldu?

Tunus Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz 2021 tarihinde ilan ettiği olağanüstü kararlarla ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına yol açtı. Meclisin çalışmalarını donduran ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran Said, 22 Eylül 2021'de yeni kararnamelerle yetkilerini genişleterek yürütme organını tamamen kendine bağladı. Said, 7 Şubat'ta da Yüksek Yargı Konseyinin feshedildiğini açıkladı. 12 Şubat'ta Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Yüksek Yargı Konseyini fesheden ve yerine geçici bir konsey oluşturulmasını öngören kararnamenin Said tarafından imzalandığı bildirildi.

Ülkedeki siyasi ve sivil toplumdan birçok kesim Said'in kararlarını "darbe" olarak nitelendiriyor ve Tunus'un demokrasiden uzaklaştığını savunuyor.

Dünya Bankası'ndan Tunus'a kredi

Tunus Cumhurbaşkanı Yüksek Yargı Konseyi’ni feshetme kararı aldı

Dibeybe: Görevimin başındayım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)