BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus'ta Gannuşi dahil, 10 kişinin mal varlıkları donduruldu----

Tunus'ta Gannuşi dahil, 10 kişinin mal varlıkları donduruldu

Tunus'ta Gannuşi dahil, 10 kişinin mal varlıkları donduruldu
06 Temmuz 2022 - 09:22 www.finansgundem.com

Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ve eski Başbakan Hammadi el-Cibali'nin de aralarında bulunduğu 10 kişinin bankalardaki mal varlıkları donduruldu.


Tunus Merkez Bankası Mali Analiz Komitesi'nin, Merkez Bankası Başkanı Mervan el-Abbasi'nin imzasıyla bankalara ve Tunus Postası'na gönderdiği bildiriye göre 10 kişinin banka hesapları donduruldu.

Başkentteki Asliye Hukuk Mahkemesinin "terörle mücadele soruşturması" kapsamında 10 kişinin banka hesaplarını dondurma kararı alındığı belirtilen bildiride, bankalardaki varlıkları bloke edilenlerin Raşid Gannuşi ve oğlunun yanı sıra eski Başbakan Cibali ile iki kızı, eski Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam ve diğer bazı kişilerden oluştuğu söylendi.

Hesapları bloke edilenler kişilerden Gannuşi başta olmak üzere henüz bir açıklama yapılmadı.

Ne olmuştu?

Tunus yargısı, 28 Mayıs'ta Nahda Hareketi lideri Gannuşi'nin de aralarında bulunduğu 34 kişi için yurt dışına seyahat yasağı getirmişti. Tunus'ta 2011-2013 yıllarında başbakanlık yapan ve Nahda Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen eski Başbakan Cibali, 23 Haziran'da gözaltına alındıktan birkaç gün sonra serbest bırakılmıştı.

Ülkede politik durum

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in 25 Temmuz 2021'de açıkladığı olağanüstü kararlar, ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına neden oldu. Meclisin çalışmalarını donduran ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran Said, 22 Eylül 2021'de yeni kararnamelerle yetkilerini genişleterek yürütme organını tamamen kendine bağladı.

Tunus'ta bazı kesimler, Said'in kararlarını "darbe" olarak değerlendiriyor ve ülkenin demokrasiden uzaklaştığını ifade ediyor.

Cezayir-Tunus kara sınırı 2 yıl sonra yeniden açılıyor

Dünya Bankası, Tunus’a 130 milyon dolar kredi verecek

Tunus'ta, Gannuşi dahil 33 kişiye "terör örgütü" üyeliği davası

Tunus'ta tüm üyeleri kadın olan bir terör hücresi çökertildi

Eski Tunus Başbakanı Cibali'ye gözaltı

Tunus'ta görevden alınan hakimler açlık grevine hazırlanıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)