BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus'ta Cumhurbaşkanı Said protesto edildi----

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said protesto edildi

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said protesto edildi
26 Eylül 2021 - 15:51 www.finansgundem.com

Tunus'un güneyindeki Safaks kentinde çok sayıda kişi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in yasama, yürütme ve yargı yetkilerini elinde toplayan olağanüstü kararlarının iptali için gösteri düzenledi.

Şehir merkezinde toplanan yaklaşık 200 kişi, "Anayasaya dokunmak kırmızı çizgidir", "Halk, anayasanın yeniden işlerlik kazanmasını istiyor", "Darbeye hayır", "Diktatörlüğe hayır, meşruiyetten geri adım atmak yok" sloganları attı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir gösterici yaptığı açıklamada, temel taleplerinin, meşruiyete ve anayasaya yönelik darbenin sona ermesi ve olağanüstü kararların yürürlükten kaldırılması olduğunu söyledi.

Daha önce Said destekçisi olduğunu ve seçim kampanyasının yürütülmesine katkıda bulunduğunu belirten gösterici, artık Cumhurbaşkanının dediklerine güvenmediklerini dile getirdi.

SAİD TÜM YETKİLERİ ELİNE ALDI

Tunus Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz'da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinden sonra 22 Eylül'de yetkilerini genişleten yeni kararnameler yayımladı.

Yeni kararnamelerle cumhurbaşkanının yasama ve yürütme yetkisine yönelik olağanüstü düzenlemeler yapıldı ve yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyon feshedildi. Cumhurbaşkanının yetkilerini genişleten kararnameler ise Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Tunus Cumhurbaşkanı'na Bakanlar Kurulunun görüşünü aldıktan sonra cumhurbaşkanlığı kararlarıyla yasama metinleri çıkarma yetkisi verildi.

Kararname uyarınca, Bakanlar Kurulu artık Meclise değil cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak. Cumhurbaşkanı, başbakanı atayacak, kabine üyelerini, hükümetin siyasetini ve kararlarını belirleyecek.

Tunus Cumhurbaşkanı yasama yetkisini kendisine devretti

Tunus'taki 5 siyasi parti, anayasanın askıya alınmasına karşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)