BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus'ta 57 yargıç görevden alındı----

Tunus'ta 57 yargıç görevden alındı

Tunus'ta 57 yargıç görevden alındı
02 Haziran 2022 - 09:43 www.finansgundem.com

Tunus'ta 57 yargıcın görevden alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Resmi Gazete'de yayınlandı.


Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararnamesiyle 57 yargıç görevden alındı. Cumhurbaşkanı Said dün, ülkede "yolsuzluk ve terör konularında soruşturmaları engelleyerek yargının önünü tıkamakla" suçladığı yargıçlar hakkında yakında bir kararname duyuracağını söylemişti.

Tunus'ta siyasi kriz

Said'in 25 Temmuz 2021'de açıkladığı olağanüstü kararlar, ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına neden oldu. Meclisin çalışmalarını donduran ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran Said, 22 Eylül 2021'de yeni kararnamelerle yetkilerini genişleterek yürütme organını tamamen kendine bağladı.

Tunus'ta bazı kesimler, Said'in kararlarını "darbe" olarak nitelendiriyor ve ülkenin demokrasiden uzaklaştığını düşünüyor.

Yüksek Yargı Konseyinin feshi

Cumhurbaşkanı Said, 7 Şubat'ta, Başbakan Necla Buden ile gerçekleştirdiği görüşmede, Yüksek Yargı Konseyinin feshedildiğini açıklamıştı.

Said, "Yüksek Yargı Konseyi feshedildi ama ben yargıya asla dokunmayacağım. Çözüm için bu kararı almak zorunluluk haline gelmişti" demişti.

Feshedilen Yüksek Yargı Konseyi ise ülkedeki tek yasal yargı otoritesi olduğunu, bunun dışında oluşturulacak yargı organlarının yasal bir dayanağının bulunmayacağını bildirmişti.

Tunus Cumhurbaşkanlığından 12 Şubat’ta, Yüksek Yargı Konseyinin feshi ve yeni bir konseyin oluşturulmasını içeren kararnamenin Cumhurbaşkanı Said tarafından imzalandığı açıklaması yapılmıştı.

Tunus'ta Anayasa metni 30 Haziran'da açıklanacak

Tunus İçişleri Bakanı'nın evinde patlama!

Tunus hükümeti iç ve dış borçlarını ödedi

Cumhurbaşkanı Said’in anayasayı ihlal girişimlerine tepki

Said valiyi görevden aldı

Said: Kimseyi siyasi kimliği nedeniyle tutuklamadık

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)