BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus’ta 5 parti anayasa referandumunu boykot çağrısı yaptı----

Tunus’ta 5 parti anayasa referandumunu boykot çağrısı yaptı

Tunus’ta 5 parti anayasa referandumunu boykot çağrısı yaptı
02 Haziran 2022 - 16:39 www.finansgundem.com

Tunus İşçi Partisi, Cumhuriyet Partisi, Demokratik Akım Partisi, Tekatül Partisi ile Kutup Partisi, Tunus’ta yeni anayasanın oylanacağı referanduma ilişkin değerlendirme yapmak amacıyla ortak toplantı düzenledi.

Tunus’ta 5 siyasi parti, 25 Temmuz’da düzenlenecek yeni Anayasa referandumunu boykot etmek için ülke çapında çalışma yürütme kararı aldı. Partilerin ortak toplantısının ardından, “Siyasi partiler olarak, halkın kaderini tek taraflı olarak belirlemeye yetkisi olmadığını düşündüğümüz için halkımıza referandumu boykot etme çağrısı yapıyoruz” açıklaması yapıldı.

Bir dizi medya faaliyeti yürütülecek

Referandumun Anayasaya ve uluslararası kriterlere aykırı olduğu belirtilen açıklamada, “Ülkenin parçalanma tehlikesine karşı, ulusal egemenliği her türlü ihlalden korumak, Siyonist oluşumla normalleşmeye karşı koymak, kazanılmış özgürlükleri korumak, kamusal ve bireysel saldırılara karşı bir dizi saha ve medya faaliyeti yürütülecektir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, bütün siyasi ve sivil güçler referanduma karşı birlik olmaya ve Tunus'un kötüleşen siyasi ve sosyal krizden kurtulma yollarını tartışmak üzere kapsamlı bir ulusal diyalog için çalışma yapmaya davet edildi.

Ne olmuştu?

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in geçen yıl açıkladığı olağanüstü kararlar, ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına yol açtı. 25 Temmuz 2021'de parlamentonun çalışmalarını donduran ve milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran Said, 22 Eylül 2021'de yeni kararnamelerle yetkilerini genişleterek yürütme organını tamamen kendine bağladı. Said, 13 Aralık 2021'de açıkladığı "siyasi krizden çıkışın yol haritası" ile ülkede 25 Temmuz 2022'de Anayasa değişikliği referandumu, 17 Aralık 2022'de de erken genel seçim yapılacağını duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)