BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus hükümeti iç ve dış borçlarını ödedi----

Tunus hükümeti iç ve dış borçlarını ödedi

Tunus hükümeti iç ve dış borçlarını ödedi
07 Mayıs 2022 - 23:05 www.finansgundem.com

Tunus Başbakanı Necla Buden Ramazan, hükümetin, ülkenin iç ve dış borçlarını ödediğini açıkladı.

Başkent Tunus'ta düzenlenen bir etkinlikte konuşan Ramazan, başkanlık ettiği hükümetin tüm zorluklara rağmen gayretini Tunus'u içinde bulunduğu krizden çıkarmaya ve verdiği sözleri yerine getirmeye harcadığını belirtti.

"İç ve dış borçları ve maaşları vaktinde ödemeyi başardığımızı söylersek abartmış olmayız." diyen Ramazan, ödenen borçların tutarına ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Hükümetin sınır ötesi kaçakçılıkla mücadele ederken temel gıda maddelerini temin etmeyi, halka asgari düzeyde sosyal yardımda bulunmayı ve makul düzeyde döviz rezervi sağlamayı da başardığını kaydeden Ramazan, "Bir sonraki aşama derin reformlar aşaması olacak." diye konuştu.

Tunus Üniversitesi Ekonomi Profesörü Rıza eş-Şukendali ise Ramazan'ın açıklamalarının ardından, Tunus'un iç ve dış borçlarının taksitlerini ödediğini ancak henüz ödeme zamanı gelmeyen borçları olduğunu söyledi.

Şukendali, Tunus'un bağımsızlığını kazandığı 1956'dan bu yana borçlarını geciktirmeden ödediğini ve bunun başarı olarak görülemeyecek normal bir durum olduğunu dile getirdi.

Tunus'un 2010 yılında 16 milyar dolar olan kamu borcunun, 2017'de 20,6 milyar dolara, 2020 sonunda ise 29 milyar dolara yükseldiği belirtiliyor.

Tunus’ta çeşitli bölgelerde çıkan “şüpheli yangınlar” için soruşturma

 

Tunus'ta 4 teknenin batması sonucu 17 düzensiz göçmen öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)