BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus Cumhurbaşkanı Yüksek Yargı Konseyi’ni feshetme kararı aldı----

Tunus Cumhurbaşkanı Yüksek Yargı Konseyi’ni feshetme kararı aldı

Tunus Cumhurbaşkanı Yüksek Yargı Konseyi’ni feshetme kararı aldı
06 Şubat 2022 - 09:18 www.finansgundem.com

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, bu sabah Yüksek Yargı Konseyi’ni feshetme kararı aldığını ve konsey için geçici bir kararname çıkaracağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı, bir çok kez yargıçların ‘devletin bir işlevi’ olmak yerine devletmiş gibi davranmalarına izin vermeyeceğini söyleyerek, yargıçlara yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Ayrıca, yargının yolsuzluk ve terör davalarında karar vermekte gecikmesini de sık sık eleştirerek, yargıda reform yapmak gerektiğini dile getirmişti. Geçen ay, konsey üyelerinin tüm mali ayrıcalıklarını da iptal etmişti.

2016 yılında kurulmuş bağımsız ve anayasal bir kurum olan Yüksek Yargı Konseyi’nin yetkileri arasında yargı bağımsızlığının sağlanması, yargıçların disipline edilmesi ve mesleki terfilerin verilmesi yer alıyor.

Said, güvenlik liderlerine hitaben yaptığı bir konuşmada, “Bu konsey (Yüksek Yargı Konseyi) mevkilerin satıldığı yerdir. Yargıçlar sadakate göre atanıyor. Onların yeri şimdi oturdukları yer değil, sanıkların durduğu yerdir” demişti.

Tunus’ta tüm siyasi partilere televizyon yasağı

Tunus'ta eski Cumhurbaşkanı Merzuki hakkındaki hapis kararı tartışma yarattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)