BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTunus Başbakanı 5 bakanı görevden aldı----

Tunus Başbakanı 5 bakanı görevden aldı

Tunus Başbakanı 5 bakanı görevden aldı
15 Şubat 2021 - 16:04 www.finansgundem.com

Adalet, Sanayi, Spor, Tarım ve Devlet Mülkiyeti bakanlarının görevden alınmasına karar veren Tunus Başbakanı Hişam el-Meşişi, bu durumun kabine değişikliği prosedürleri tamamlanana kadar geçici bir eylem olduğunu belirtti.

Meşişi’nin boşalan koltuklar için mevcut hükümetteki bakanları vekaleten görevlendirdiği bilgisi verilen Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu durumun kabine değişikliği prosedürleri tamamlanana kadar geçici bir eylem olduğu ifade edildi.

Ülkede karmaşık bir anayasal kriz yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Kays Said’in, Meşişi’nin gerçekleştirdiği kabine revizyonuna itiraz etmesi ve meclisin güvenoyu verdiği bakanları yemin törenine çağırmaması nedeniyle ülkede karmaşık bir anayasal kriz yaşanıyor.

Kabine revizyonuna dair kendisine bilgi verilmediğini dile getiren Said, değişikliğin anayasaya aykırı olduğunu savunarak, bazı yeni bakanların çıkar ilişkileri bulunduğunu öne sürdü.

Tunus, ekonomide yüzde 7-8 daralma bekliyor

 

Tunus'ta turizm sektörünün borçlarına korona ertelemesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)